Politie Zeeland


---


W-2179-2007 Diefstal bromfiets
Bij een horecabedrijf in de gemeente Veere werd afgelopen nacht een bromfiets gestolen.
De bromfiets, die een ogenblik onbeheerd werd achtergelaten, is een zwarte Yamaha SA09 met kentekenplaatje DZ672V. De waarde is niet bekend.
Ook werd in een horecabedrijf in dezelfde gemeente de jas van een bezoekster gestolen.
De jas werd later buiten teruggevonden maar alles wat in de jaszakken zat, enkele honderden euro's en persoonlijke papieren, was eruit weggenomen.

O-2180-2007 Diefstal spandoek, Goes
In de nacht van zaterdag op zondag werd bij een winkelpand aan de Krukweg in Goes een spandoek ter waarde van enkele honderden euro's gestolen.
Ter plaatse werden brandsporen gevonden, waarschijnlijk van het spandoek. Ook werden in de omgeving zgn. hondenpoepzakjes in brand gestoken.

O-2181-2007 Kop / staartbotsing in Zierikzee
Op de N59 bij Zierikzee gebeurde zondag om 11.50 uur een kop/staartbotsing.
Een 45-jarige automobilist uit Breda stond voor het stoplicht te wachten. Achter hem kwam een 43-jarige man uit Blerick, die eveneens voor het stoplicht stopte. Een 31-jarige vrouw uit Eindhoven remde echter te laat en hierdoor kwamen alledrie de voertuigen met elkaar in botsing. Alle auto's raakten beschadigd.

O-2182-2007 Middelburger tweemaal aangehouden in Renesse
Afgelopen nacht werd een 20-jarige Middelburger twee maal aangehouden in Renesse.
De eerst keer was dit om 02.15 uur omdat hij zich, op bevel van de politie, niet verwijderde en ruzie zocht met een andere persoon. Om 04.00 uur werd hij voor de tweede keer aangehouden op de Stoofweg wegens belediging van en schelden op de politie. De man werd naar Torentijd gebracht en is, na het afleggen van een verklaring, zondagmiddag weer in vrijheid gesteld.

O-2183-2007 Aanrijding in Oud-Vossemeer
Op de kruising Hoogeweg / Duivekeetseweg in Oud-Vossemeer vond zondag om 12.50 uur een aanrijding plaats.
Een 21-jarige man uit de gemeente Tholen reed over de Rijkebuurtseweg en wilde de kruising Hoogeweg / Duivekeetseweg oversteken. Hij zag een 51-jarige man uit dezelfde gemeente, die in een oud legervoertuig reed, niet aankomen en er ontstond een botsing waarbij de de 51-jarige met zijn auto in de sloot terechtkwam. Omdat in het legervoertuig geen gordels zitten is de 51-jarige man mogelijk tegen de voorruit geslingerd, waarbij hij letsel opliep aan zijn neus. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis in Bergen op zoom gebracht. De auto's raakten beschadigd.

O-2184-2007 Eigenaar bolletjespistool aangehouden, Goes
In de Elvis Presleylaan in Goes werd zondag om 15.40 uur een 19-jarige inwoner van 's-Gravenpolder aangehouden omdat hij in het bezit was van een, verboden, bolletjespistool.
Een getuige, die dacht dat het om een echt vuurwapen ging, waarschuwde de politie. De 19-jarige deed afstand van het bolletjespistool en werd weer in vrijheid gesteld.


---- --