Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (1/7)

TILBURG, 1 juli 2007

Tien arrestaties tijden horecatoezicht

TILBURG: De politie heeft de afgelopen twee nachten in het uitgaanscentrum tien verdachten aangehouden voor uiteenlopende zaken.

De nacht van vrijdag op zaterdag werden er vijf arrestaties verricht. Er werd omstreeks 02.00 uur op het Piusplein een 16-jarige Tilburger aangehouden omdat hij in een café een 19-jarige man uit Nijmegen had mishandeld. Het slachtoffer werd in het gezicht geslagen en liep een bloedende lip op. Een 43-jarige Tilburger werd op de Piusstraat betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies 545 ugl. Hij kreeg ook nog bekeuringen voor het negeren van het rode licht en het niet dragen van de autogordels. De overige drie aanhoudingen volgde na een vechtpartij in de Tivoligarage. Hiervoor werden drie knapen uit Dongen aangehouden (20,22 en 22 jaar). Ze hadden in de garage een vechtpartij uitgelokt met een groepje uitgaanders uit Kaatsheuvel.

De nacht van zaterdag op zondag werden ook vijf arrestaties verricht Op de Bredaseweg werd omstreeks 00.20 uur een 36-jarige Tilburger betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 735 ugl. Zijn rijbewijs, dat hij niet bij zich had, is ingevorderd. De bestuurder werd in 1^e instantie aan de kant gezet vanwege een door hem gemaakte snelheidsovertreding. Een 20-jarige Tilburger werd omstreeks 03.00 uur op de Paleisring aangehouden omdat hij met bloembakken gooide. Een 36-jarge Tilburger werd rond 0.400 uur op de Heuvelring aangehouden nadat hij een agent had beledigd. Twee Tilburgers werden omstreeks 0.415 uur op de Veemarktstraat aangehouden omdat ze aan het vechten waren.

Vier knapen aangehouden na vernieling ruit school

TILBURG: De politie heeft gisteravond drie jongens (12,14 en 15 jaar) aangehouden die met een baksteen een ruit van een school, van 2 x 2½ meter aan de Le Bourgetstraat hadden vernield. De politie kwam de identiteit van de knapen op het spoor dankzij een oplettende getuige. De ouders van de kinderen zijn geïnformeerd. Vermoedelijk wordt hun kroost doorverwezen naar Bureau Halt.

Vier verdachten aangehouden met inbrekerswerktuigen

TILBURG: De politie heeft vannacht tijdens twee controles vier personen met inbrekerswerktuigen aangehouden. Een 27-jarige Tilburger werd aangehouden omstreeks 00.45 uur op de Lichtstraat aangehouden. Hij was kennelijk met zijn scooter gevallen en was daarna toen hij weg wilde rijden tegen een geparkeerde auto gebotst. De agenten troffen in zijn fouillering diverse inbrekerswerktuigen aan zoals ruitentikkers, schroevendraaiers en twee rollen tape. Ook had hij kleine hoeveelheden hennep en vermoedelijk cocaïne bij zich.

Op de Bosscheweg werden omstreeks 05.00 uur drie inzittenden van een personenauto aangehouden die zich niet konden legitimeren. In de auto lag een breekijzer en twee paar handschoenen. Zij werden voor beide zaken aangehouden. Aan het bureau werd verder geen bewijs gevonden dat het drietal ergens had ingebroken. Het gaat om Tilburgers van 22, 22 en 20 jaar). Ze hebben een proces-verbaal gekregen en zijn daarna weer vrijgelaten.

Politie onderzoekt straatroof

TILBURG: Vannacht is omstreeks 03.50 uur op de Hoefstraat een 27-jarige Tilburgse op gewelddadige wijze beroofd van haar tas. Het slachtoffer liep in de richting van de Groeseindstraat. Net voorbij een kapsalon en nog voor een elektronicawinkel stapte een straatrover uit een nis. Hij eiste geld en pakte het slachtoffer beet. Hij hield daarbij een mes dicht tegen haar hals aan. Hij nam haar tas af en rende weg. Het zou gaan om een blanke man circa 25 a 30 jaar. Hij had een grijze baseball cap op. De politie heeft een aangifte van het geschrokken slachtoffer opgenomen.

Auteur: Willem van Hooijdonk