Politie Zeeland


---


O-2172-2007 Concert at Sea
Tijdens Concert at Sea op de Brouwersdam werden enkele personen aangehouden. Na afloop werd omstreeks 23.40 uur een voetganger aangereden.
Een 35-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland werd aangehouden wegens belediging en duwen van een agent; een 17-jarige uit dezelfde gemeente sloeg een beveiligingsmedewerker; een 37-jarige man uit de gemeente Noord-Beveland urineerde op de openbare weg; een 44-jarige Utrechter werd aangehouden voor openbare dronkenschap en het niet tonen van zijn id-bewijs; een 39-jarige Rotterdammer werd aangehouden wegens dronkenschap en het verstoren van de openbare orde; een 26-jarige man uit Zevenbergen werd aangehouden omdat hij een andere bezoeker in het gezicht had geslagen. Een 44-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland werd aangehouden omdat hij zonder toegangsbewijs het terrein op wilde. Omdat een beveiligingsmedewerker hem tegenhield, bedreigde hij deze medewerker verbaal. Drie mannen uit Brielle van 37, 31 en 27 jaar werden tijdens controle betrapt met harddrugs op zak. Alles werd in beslag genomen en de drie werden, net als alle bovenstaande overtreders bekeurd. Een 34-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland deed aangifte tegen een beveiligingsmedewerker. Hij had het vak, waarvoor hij een kaart had, verlaten en mocht niet meer terug. Na een woordenwisseling werd de man hardhandig beetgepakt en in een politiebusje gezet.
Om 23.40 uur werd op de Helleweg een 28-jarige man uit Papendrecht aangereden.
Hij liep daar met een heleboel andere voetgangers in de stromende regen in de richting van Renesse en werd aangereden door een tegemoetkomende personenauto, bestuurd door een 55-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland. De man belandde in de berm. Ambulance en traumaheli kwamen ter plaatse en de 28-jarige werd met hoofd- buik- en armletsel per ambulance naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht. Zondagochtend heeft de politie nog contact met de familie gehad en de man maakt het goed. De auto van de 55-jarige man liep zware schade op.

Enkele kanttekeningen van de zijde van de politie:
Het verkeer aan de noordzijde (Goeree-Overflakkee) is abusievelijk door een foute bewegwijzering omgeleid. Hierdoor kwam aan de zuidzijde een grote verkeersstroom op gang. Toen de parkeergelegenheden aan de zuidzijde vol waren is besloten de overige, ongeveer 1.000, automobilisten te laten parkeren bij de Neeltje Jans. Verder heeft de politie de indruk dat de veranderende weersomstandigheden tot onvoorziene toestanden heeft geleid; de bussen konden de grote toestroom in eerste instantie niet verwerken, bezoekers konden niet het geduld opbrengen om op de bussen te wachten en gingen te voet naar de parkeerplaatsen. Dit had weer onmiddellijke gevolgen voor de afvoer van het publiek. De politie zal de inzet rondom Concert at Sea eerst intern evalueren en daarna ook nog met de gemeente en de organisatie van het evenement.


---- --