Politie Haaglanden

persberichten 1 juli

Haaglanden, 01-07-2007

Vechtenden keren zich tegen politie
Den Haag De politie moest zondagochtend 1 juli om 00.30 uur alle zeilen bijzetten om een vechtpartij in de kiem te smoren. Agenten stelden een onderzoek in naar een vechtpartij op het Prins Hendrikplein. Ter plaatse troffen zij een groep twee vechtende mannen aan. De politieagenten trachtten de twee te scheiden, waarna het tweetal hulp kreeg van enkele omstanders, waarna men zich massaal keerde tegen de agenten die werden belaagd. Met ondersteuning van gewaarschuwde collegas lukte het om drie vechtersbazen (32-35 jaar) aangehouden. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Een 51-jarige agent raakte bij het tumult lichtgewond (gekneusde ribben).

Camperganger gedupeerd, politie zoekt getuigen
Scheveningen/Den Haag Een 44-jarige Hagenaar raakte afgelopen weekend ernstig gedupeerd. De man parkeerde zijn camper aan de Nieboerweg ter hoogte van het leger Des Heils en het flatgebouw. Onverlaten hebben vervolgens de camper, een oldtimer ut 1978 volledig gestript en ontdaan van alle bedrading, apparatuur, koplampen en dergelijke. De schade aan de volledig vernielde bus is enorm. Hoewel het voertuig was voorzien van een alarm heeft kennelijk niemand het alarm gehoord. Politieagenten constateerden dat de bedrading was doorgekipt. Heeft u informatie die de politie helpt bij het opsporen van de verdachte(n)? Belt u dan met Bureau Scheveningen via 0900-8844. Liever anoniem? Dat kan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Wat een pech
Den Haag Een 41-jarige Hagenaar had zondag 1 juli dubbele pech. De man werd om 04.00 uur aangehouden op de Plesmanweg vanwege rijden onder invloed. Hij blies 510 ugl. De man kreeg een rijverbod. Politieagenten zagen korte tijd later wederom dezelfde auto rijden. Nu zat een 41-jarige Haagse achter het stuur. De vrouw had ook teveel gedronken en blies 230 ugl. Niet genoeg voor een proces-verbaal, maar wel voldoende voor een rijverbod. Het stel besloot vervolgens om een taxi te bestellen met een dubbele chauffeur die het stel naar huis vervoerde. De taxichauffeur die de auto van het stel bestuurde veroorzaakte met hun auto een aanrijding en reed tegen een lantaarnpaal. Met recht dubbele pech.

Verdachten vernielingen autos aangehouden
Den Haag De politie hield zaterdag 30 juni kort voor middernacht op de Van der Capellenstraat twee Hagenaars (14 en 15 jaar) aan op verdenking van autovernielingen. Het duo trapte van geparkeerd staande personenautos de spiegels eraf. Aan het bureau bekende een van de twee al zijn aandeel. Beide jeugdige vandalen werden voor nader verhoor ingesloten. De politie verzoekt nadrukkelijk gedupeerden eigenaren aangifte te komen doen. Dat kan aan het politiebureau Overbosch of digitaal via www.politie.nl/haaglanden. Tegen de vandalen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hennepkwekerij in de brand
Den Haag Politie en Brandweer rukten zaterdag 30 juni om 17.00 uur uit naar een brand in een woning aan de Troelstrakade. Ter plaatse bleek al snel dat een illegale hennepkwekerij de oorzaak van de brand was. In twee kamers trof de politie een hennepkwekerij aan. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. Hoewel de oorzaak van de brand formeel nog niet bekend is vastgesteld, is er wel degelijk een relatie tussen de kwekerij en de brand. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Wie was nou de bestuurder
Den Haag Twee Polen (21 en 24) verklaarden beiden dat zij de bestuurder waren van een bestelauto die vrijdag 30 juni om 02.30 uur een aanrijding veroorzaakte. Het tweetal botste in de Rembrandstraat op een BMW 3-serie. Toen de politie verscheen reed het tweetal weg, maar kon na een korte achtervolging in een zijstraat lopend worden achterhaald. Beiden Polen zeggen dat zij de bestuurder waren. Beiden verkeerden onder invloed van alcohol. De bestuurder van de BMW is echter niet meer blijven wachten. De politie wil graag met deze bestuurder in contact komen. Wellicht kan hij verklaren wie de echte bestuurder was. Hij kan zich melden aan Bureau Hoefkade.

Verdachte inbraak boot aangehouden
Leidschendam-Voorburg De politie hield zondag 1 juli om 02.00 uur nabij de Plaspoelkade een 23-jarige inwoner uit Voorburg aan. De man werd betrapt door de eigenaar van een boot op het moment dat hij een luik openbrak. De man werd overmeesterd en vastgehouden tot de politie verscheen.

Te hard en onder invloed
Leidschendam-Voorburg Een 31-jarige automobilist uit Leidschendam reed zondagochtend 1 juli om 01.20 uur met een flinke vaart door de Sijtwendetunnel. Agenten klokten de man op 140 km/u. De man had ook teveel gedronken en blies 245 ugl. Het rijbewijs van de man werd direct ingevorderd. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Accuraat optreden van getuige redt leven jongen Wassenaar Een 14-jarige jongen uit Engeland verslikte zich zaterdag 30 juni om 18.00 uur in een stukje vlees in een restaurant aan de Berkheistraat. De jongen dreigde te stikken en kon geen adem meer halen. Een 55-jarige bezoeker uit Voorschoten reageerde zeer accuraat en wist door EHBO-technieken de ademhaling van de jongen op gang te krijgen waarna de GGD verdere eerste hulp verleende.

Autos te water
Rijswijk Een 19-jarige Rijswijker belandde vrijdag 29 juni om 20.10 uur met zijn auto te water. De man reed op de Van der Kooijweg pardoes het water in. Politieagenten die ter plaatse kwamen constateerden dat de man teveel had gedronken. Hij blies 580 ugl en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Een 24-jarige Pool overkwam het een uurtje later hetzelfde. De man reed op de Sionsweg het water in. Ook hij had teveel gedronken en blies 470 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Politie zoekt gedupeerden van vernielde fietsen Verdilaan Naaldwijk/Westland Dankzij een alerte getuige kon de politie zaterdag 30 juni om 02.45 uur drie vrouwen (19-20 jaar) aanhouden. De dames gooiden op de Verdilaan ter hoogte van het busstation 33 fietsen omver. Daarnaast gooiden zij vier rijwielen op de rijbaan. Veel fietsen raakten daarbij beschadigd (gebroken spaken, kromme wielen gebroken onderdelen en lakschade). De politie die direct ter plaatse was kon de drie vandalen aanhouden op de Havenstraat. Aan het bureau bekenden de vrouwen de vernielingen uit balorigheid te hebben gepleegd. De politie verzoekt nadrukkelijk gedupeerden eigenaren aangifte te komen doen. Dat kan aan Bureau Westland aan de Galgeweg of digitaal via www.politie.nl/haaglanden. Tegen de vandalen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Flinke oogst bij grote alcoholcontrole
Naaldwijk Westland In navolging van het alcoholmatigingsbeleid controleerde de politie in de nacht van zaterdag 30 juni op zondag 1 juli in en rond Naaldwijk 1000 bestuurders op alcohol. Op diverse locaties hield de politie alcoholcontroles. Alle bestuurders (automobilisten en fietsers en bromfietsers) moesten een blaastest afleggen. Van de 1000 gecontroleerde bestuurders bleken er 41 teveel gedronken hadden. Daaronder waren ook zogenaamde beginnend bestuurders. Een beginnend bestuurder raakte direct zijn rijbewijs kwijt nadat de ademanalyse stopte op 375 ugl. Een 19-jarige Naaldwijker reed als beginnend bestuurder tot twee keer toe onder invloed een controlelocatie op. In eerste instantie blies deze verdachte 235 ugl. Korte tijd later werd de man, ondanks zijn rijverbod, weer aangehouden en kwam hij tot een score van 190 ugl. Drie personen werden aangehouden wegens niet opvolgen van aanwijzingen van de politie, vernielingen en drugsgebruik. De uitslagen varieerden van 165 ugl tot 645 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Vanaf 570 ugl wordt het rijbewijs ingevorderd. Bij beginnend bestuurders ligt deze grens op 370 ugl.

Dronken fietsers
Opvallend was het grote aantal fietsers dat onder invloed reed. De veelal jongere fietsers hadden teveel op om te mogen fietsen. Een 12 jarige jongen werd om 01.00 uur gecontroleerd op zijn fiets. Ook hij had gedronken. Het rijden onder invloed is een misdrijf. Ook indien er sprake is van het rijden op een fiets. Bij een veroordeling door de rechter vindt er registratie in het persoonsdossier. Voor fietsers in het bezit van een geldig rijbewijs geldt tevens dat bij een uitslag van 570 ugl of hoger het rijbewijs wordt ingevorderd, ondanks dat men niet met een gemotoriseerd voertuig rijdt. De komende maanden gaat de politie in het Westland in het verzorgingsgebied diverse acties houden ter bestrijding van overmatig alcoholgebruik onder uitgaanspubliek.

Verdachten autokraak aangehouden
Delft De politie kon zaterdag 30 juni om 05.40 uur twee Delftenaren (15 en 18 jaar) aangehouden. De jongeren werden betrapt op het moment dat zij een auto op de Nieuwe Plantage aan het openbreken waren. Beiden verdachten werden ingesloten voor nader verhoor.

Speelse Polen
Delft De beveiliging van een groothandelscentrum aan de Schieweg betrapte vrijdag 29 juni om 17.00 uur twee Polen 24 en 24 jaar op winkeldiefstal. Met behulp van een geprepareerde tas trachtten de twee elf Playstionspellen ter waarde van 700,- weg te nemen. Zij kwamen niet ver en werden overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie.

Tuinsluiper aangehouden
Delft Politieagenten hielden zaterdag 20 juni om 02.00 uur een 32-jarige Rotterdammer aan. Diverse omwonenden van de Diepenbrockstraat maakten melding dat zij een verdacht persoon in hun tuinen hadden zien lopen. De politie kon na een zoektocht in een van de tuinen de man aanhouden. Hij had diverse goederen weggenomen.

Kopstaart met drank
Delft Een 24-jarige automobilist uit Delft veroorzaakte zaterdag 30 juni om 02.00 uur een kopstaart-aanrijding op de Kruithuisweg. De man botste achterop een andere personenauto. Politieagenten die een onderzoek instelden constateerden dat de man ver over de grens heen was. Hij blies 1080 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Het rijbewijs werd ingevorderd. Beide autos moesten worden weggesleept.

Het haasje
Zoetermeer Diverse automobilisten reden het afgelopen weekend onder invloed en veroorzaakten daarbij enkele forse aanrijdingen. Een 21-jarige automobiliste uit Zoetermeer maakte het zaterdag 30 juni om 02.50 uur de politie het wel heel erg makkelijk. De vrouw botste op de Van der Hagenstraat op een stilstaande auto. Helaas voor de vrouw was dat een politieauto. De agenten controleerden op dat moment een andere automobilist. Nadat de agenten de vrouw aanspraken bleek dat zij teveel had gedronken. Zij blies 830 ugl. Haar rijbewijs werd direct ingevorderd. Een 45-jarige dronken automobiliste (45) uit Zoetermeer veroorzaakte zaterdag 30 juni om 20.45 uur een aanrijding op de Pruimengaarde. De vrouw botste op een verkeerspaal en reed hierna door. Politieagenten wisten de vrouw te achterhalen. Zij blies 955 ugl. Een 57-jarige Zoetermeerder botste vrijdagavond om 21.00 uur op de Zwaardslootseweg tegen een hek. Ook hij had teveel gedronken en blies 730 ugl. Een 21-jarige Hagenaar mistte zondag 1 juli om 06.20 uur een rotonde op de Aletta Jacobslaan en reed rechtdoor de rotonde op. Ook hij had teveel gedronken en blies 625 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Vanaf 570 ugl wordt het rijbewijs ingevorderd. Bij beginnend bestuurders ligt deze grens op 370 ugl.

Verdachte mishandeling aangehouden
Zoetermeer Dankzij goed optreden van beveiligingsmedewerkers van een horecagelegenheid aan de Amsterdamstraat kon de politie een 21-jarige Zoetermeerder aanhouden. De man mishandelde in de zaak een 18-jarige plaatsgenoot en ging daarbij compleet uit zijn dak. De beveiligers wisten erger te voorkomen en droegen de jongen over aan de politie.

Jeugdige verdachte aangehouden
Zoetermeer Een agent in vrije tijd betrapte vrijdag 29 juni om 15.00 uur op de Oranjelaan een 15-jarige Zoetermeerder. De jongen nam vanaf een fiets een spatbord weg maar dat werd gezien door de agent. Hij werd aangehouden en overgedragen aan de collegas.