Persbrichten stad Utrecht, 09.50 uur

Utrecht, 01-07-2007

Straatroof

UTRECHT Vrijdagmiddag vond op de Billitonkade een beroving plaats waarbij een vrouw het slachtoffer werd.

Een 19-jarige vrouw uit Utrecht fietste omstreeks 14.45 uur over de Billitonkade. Plotseling kwamen twee jongens naast haar fietsen waarvan één van de jongens de tas van de vrouw pakte. Omdat het slachtoffer haar tas stevig vasthield viel zij op de grond en moest uiteindelijk haar tas loslaten. Het tweetal fietste weg in onbekende richting. De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Marco Polo, tel.: 0900 88 44.

Inbrekers aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag 30 juni op zondag 1 juli twee jongens aangehouden omdat zij ingebroken hadden.

Getuigen belden omstreeks 00.25 uur naar de politie omdat men glasgerinkel had gehoord in de omgeving van het kantoor van een verzorgingshuis aan de Costa Ricadreef. Ter plaatse namen agenten verschillende routes om te voorkomen dat de verdachten zouden ontkomen. Ter hoogte van de Perudreef zagen agenten twee jongens lopen die aan de opgegeven signalementen voldeden. Eén jongen rende bij het zien van de politie hard weg. Na een korte achtervolging werden beiden 16 jaar en afkomstig uit Utrecht aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT Zaterdagavond heeft de politie een jongen aangehouden omdat hij had ingebroken in een auto aan de Jutfaseweg.

Omstreeks 19.45 uur kreeg de politie een melding dat een jongen een inbraak had gepleegd in een auto aan de Jutfaseweg. Ter plaatse kreeg de politie een goed signalement van getuigen door. Na een korte zoektocht in de omgeving zag een agent in burger een jongen op de Amaliadwarsstraat lopen die volledig aan het opgegeven signalement voldeed. De jongens werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Hier bleek dat hij het gestolen waar- een navigatiesysteem nog in zijn kleding had. De jongen verklaarde onder dwang de diefstal gepleegd te hebben. De politie gaat na of de verklaring van de jongen klopt.

Aanrijding motorrijder

UTRECHT Op de Rijksweg A27 vond zaterdagmiddag een aanrijding plaats waarbij een motorrijder gewond raakte.

Een motoragent reed omstreeks 17.10 uur over de Rijksweg A 27 en zag ter hoogte van het Knooppunt Rijnsweerd dat een motorrijder onderuit ging en tot stilstand kwam tegen een bochtschild. Een toevallig passerende arts en ambulancebroeder verleende eerste hulp aan de motorrijder. Het 58-jarige slachtoffer uit Engeland maakte deel uit van een groep motorrijders die op weg waren naar de TT in Assen. De man had ernstig letsel aan zijn arm en werd overgebracht naar het UMC in Utrecht.

Beroofd van mobiel

UTRECHT Vrijdagavond werd een man in het Griftpark onder bedreiging van een mes beroofd van zijn mobiele telefoon.

Rond 18.30 uur zat een 18-jarige man met wat vrienden in het Griftpark ter hoogte van de skatebaan. Plotseling werd hij van achteren benaderd door een tot nu toe onbekende man die zijn telefoon uit zijn hand wilde trekken. Dit lukte in eerste instantie niet. De onbekende man trok een mes en bedreigde het slachtoffer die uiteindelijk zijn GSM afgaf.

De politie is op zoek naar getuigen of mensen die het opvallende signalement van de verdachte herkennen. Het betreft een man, vermoedelijk van Antilliaanse afkomst, leeftijd rond de 23 jaar, ongeveer 1.80 tot 1.85 mtr. lang. Hij had twee gouden bovenhoektanden en een zilveren tongpiercing voorzien van een zwarte letter T. Opvallend was dat de man vier tatoeages had onder zijn oog in de vorm van tranen. Tevens had hij een tatoeage in zijn nek in de vorm van een roosje.

Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Paardenveld, tel.: 0900 88 44.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT De politie heeft in een winkel aan de Oudegracht een vrouw aangehouden omdat zij kleding had gestolen.

Personeel van de winkel hoorde het alarm van de beveiligingspoortjes omstreeks 11.45 uur afgaan. Een 18-jarige vrouw uit Utrecht werd aangesproken en gevraagd haar tas te openen. Al snel bleek dat zij 13 niet afgerekende kledingstukken in haar tas had. De vrouw werd door de inmiddels gewaarschuwde politie voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aangehouden na verkeersruzie

UTRECHT Zaterdagmiddag vond op de Adelaarstraat een mishandeling plaats naar aanleiding van een verkeersincident. De verdachten werden later aangehouden.

Getuigen belden omstreeks 15.45 uur naar de politie omdat men had gezien dat twee jongens op een scooter een automobilist hadden geslagen naar aanleiding van een verkeersincident. Ter plaatse troffen agenten getuigen die het kenteken van de scooter waar de jongens op reden hadden genoteerd. Ook waren er getuigen die met hun mobiele telefoon een foto van de verdachte hadden genomen. In de omgeving kon de politie een 20-jarige man uit Utrecht aanhouden. De tweede verdachte een 18-jarige man uit Utrecht kwam zich zondagmorgen rond 04.10 uur zelf melden op het bureau. Beide mannen zitten vast voor verhoor.

Minderjarige winkeldieven aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Rijnkade heeft de politie vrijdagmiddag twee minderjarige winkeldieven aangehouden.

De beveiliging had omstreeks 16.55 uur gezien dat twee meisjes zich verdacht gedroegen. De dames probeerde de kaartjes van een aantal zonnebrillen te verwijderen en zo de winkel te verlaten. Het tweetal 14 en 15 jaar uit Vleuten en Harmelen werden aangehouden en aan de politie overgedragen. In overleg met de ouders zal gekeken worden voor een Haltstraf.