Gemeente Rhenen


Alle woningen onder één dak: huiswaarts.nu!

Per 1 juli gaat er iets veranderen! Vanaf dan kunt u in plaats van alleen in uw eigen gemeente, ook in Wageningen, Ede en Veenendaal op zoek naar uw ideale (huur)woning.

De 8 woningcorporaties in de WERV-gemeenten, hebben hun krachten gebundeld en stellen u in de gelegenheid om de voor u geschikte woning te vinden.

Het wekelijkse aanbod vindt u op de websites van de corporaties en in de Edese Post, de Rijnpost en de Veluwepost. Naast het reguliere woningaanbod, vindt u daar ook woningen die de corporaties verloten en woningen waarop u een optie kunt nemen voor de toekomst.

Huiswaarts.nu!

Als u nu een woning zoekt in de WERV-gemeenten moet u op zoek naar de advertenties en websites van de verschillende corporaties. Dit lokale karakter gaat verdwijnen. Wij willen u graag ál het aanbod in de regio presenteren met een herkenbaar gezicht, in alle gemeenten hetzelfde. Vanaf 1 juli kunt u alle vrijkomende woningen vinden onder de noemer huiswaarts.nu.

Ook wordt vanaf dat moment de website www.huiswaarts.nu actief waarop u alle woningen kunt bekijken en erop kunt reageren.

Kortom: Vanaf 1 juli staat huiswaarts.nu voor een nieuwe manier van huizen zoeken in uw regio!

Aanbod, loting en optie

U zoekt niet allemaal op dezelfde manier een woning. De één heeft dringend een andere woning nodig en de ander weet al lang welke woning hij wil. Met huiswaarts.nu is het mogelijk om op verschillende manieren tegelijkertijd een woning te zoeken.

Onder het kopje aanbod vindt u elke week het grootste deel van onze vrijkomende woningen. U reageert met uw inschrijfnummer via internet of de woonbon, als het een woning naar uw smaak is. De woning wordt toegekend aan de gegadigde met de langste inschrijfduur.

Een deel van de woningen wordt verloot, zonder dat naar de inschrijfduur wordt gekeken. Het inschrijfnummer van de woningzoekende is het lotnummer. Dit is uw kans om met wat geluk snel een woning te krijgen. Uw inschrijfnummer bij huiswaarts.nu is uw lotnummer, zo heeft iedereen dezelfde kans.

Ook de woningen die worden verloot staan op de website en in de advertenties. Jaarlijks worden er verschillende soorten woningen verloot, zodat er voor iedere woonwens een kans is. Een computerprogramma bepaalt wie de gelukhebber is van alle mensen die hebben mee geloot.

Wie geen haast met zijn verhuisplannen heeft, kan een optie nemen op woningen uit een bepaalde groep. Optiewoningen zijn prima geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een woning die past bij hun veranderende woonwensen. Bijvoorbeeld een grotere woning met een tuin of juist een kleinere woning met een balkon, een seniorenwoning, of een woning in een bepaalde buurt of wijk. Een optie nemen kan op een groep woningen (bijvoorbeeld een hofje, of een blok woningen), niet op een afzonderlijke woning. Als u een optie neemt, komt u op de wachtlijst voor deze groep woningen te staan. Wanneer er een woning vrijkomt uit de groep, wordt deze aangeboden aan de eerste kandidaat op de wachtlijst. Accepteert u in de tussentijd een aanbod- of lotingwoning, dan blijven uw opties wel staan. U kunt daar dus later nog gebruik van maken.

Meer informatie over aanbod, optie of loting leest u vanaf 1 juli op www.huiswaarts.nu

De voordelen van huiswaarts.nu op een rij:

* Gemakkelijk en comfortabel zoeken, vinden en kiezen
* Niet zoeken in één, maar in vier gemeenten
* Duidelijke en transparante regels

Huiswaarts.nu is een initiatief van:
de Woningstichting, Idealis, Rhenense Woningstichting, SIB Woonservice, Veenendaalse Woningstichting, Patrimonium woonstichting, Woonstede en Stichting Woningcorporatie Plicht Getrouw

Meer informatie huiswaarts.nu:

info@huiswaarts.nu

www.huiswaarts.nu

Postbus 188

3910 AD Rhenen

0900-7322843 ( 0,10 per minuut)