Gemeente Bergen


P E R S B E R I C H T juni 2007

Fiets mee met de 'Niederrheinischer Radwandertag'

Op zondag 1 juli 2007 vindt vanaf 10 uur de 16e 'Niederrheinischer Radwandertag' plaats. Een internationaal fietsevenement tussen Rijn en Maas voor de hele familie. Vanuit meer dan 70 plaatsen in het Nederlands-Duitse grensgebied kunt u starten en een grensoverschrijdende fietstocht maken. De routes variëren in lengte en leiden langs de mooiste plekjes van Noord- en Midden-Limburg en de aangrenzende 'Niederrhein'-regio. Deelname is gratis!

Ook dit jaar stappen de 'Niederrheiner' en Nederlanders samen op de fiets. Er is een ruime keuze aan routes. In totaal zijn er door de diverse toeristische organisaties en de ADFC (Allgemeiner Deutscher Fahrrad-Club) 63 schitterende routes uitgestippeld. Voor de minder getrainde fietsers zijn er routes met een lengte van 30 kilometer. Wie vaker op het 'stalen ros' rondtoert kan kiezen uit routes met een lengte tot 70 kilometer. Alle routes zijn op meerdere plaatsen met elkaar verbonden, zodat er voor de goed getrainde toerrijders tochten van meer dan 100 kilometer te maken zijn. Daar de routes zowel door Noord- en Midden-Limburg als de aangrenzende Duitse 'Niederrhein'-regio leiden, is het heel eenvoudig om de fietstocht een internationaal tintje te geven. Dus vergeet uw paspoort of identiteitskaart niet!

In Noord- en Midden-Limburg kan op 9 plaatsen de startkaart afgehaald worden. Vanaf deze startpunten leiden de routes naar weerszijden van de grens. Onderweg zijn er tal van activiteiten georganiseerd. Behalve de deelname aan een tombola, met mooie prijzen waaronder irischeques en zelfs fietsen, zijn er ook drankjes en hapjes verkrijgbaar en zorgt o.a. muziek voor de vrolijke noot. Daarom voor jong en oud, klein en groot, een uniek fietsevenement door een grenze(n)loos 'groene' regio. Voor nadere informatie over de 'Niederrheinischer Radwandertag' is een bezoekje aan één van de VVV-winkels in Noord- en Midden-Limburg voldoende. Of neem een kijkje op www.krefeld.de/radwandertag.


-----------------------