Ubuntu: Zuid-Afrikaanse hedendaagse kunst


AMSTERDAM, 20070606 -- Carina Claassens en Els Klaassens van stichting SA7ARTS presenteren met gepaste trots de expositie UBUNTU, Zuid-Afrikaanse hedendaagse kunst. 27 Zuid-Afrikaanse kunstenaars, van wie sommigen al een tijdje in Nederland wonen en werken, exposeren er hun werk. Bij dit grote kunst aanbod horen ook workshops, theater, muziek, film, poëzie en discussie. Deelnemende kunstenaars zijn onder andere Zanele Muholi, Clifford Charles, Vusi Beauchamp, Jon Eiselin, Seretse Moletsane, Michele Tabor en Carina Claassens.

De naam UBUNTU wordt niet toevallig gebruikt. Het is de kerngedachte uit de ubuntu-filosofie wat betekent: `de mens is een mens door andere mensen'. Ieder mens heeft het recht op, en de verplichting tot het bevorderen van persoonlijk en algemeen welzijn".
Het is ook wat Carina en Els heeft geïnspireerd om in Amsterdam deze grote expositie van hedendaagse Zuid-Afrikaanse kunst te organiseren: "Wij zijn moe van al die verhalen dat kunstenaars in Zuid-Afrika uitgebuit worden. Dit is een prachtige gelegenheid voor kunstenaars om andere kunstenaars te helpen".
De expositie toont de vreugde en de strijd van artiesten die geboren zijn in een land dat werd verminkt door apartheid. Kunst is hun middel om te genezen.

Nederland en Zuid-Afrika hebben een sterke historische band, toch is de kracht van hedendaagse Zuid-Afrikaanse kunst maar weinig bekend in Nederland; de expositie voorziet in deze lacune en maakt bovendien duidelijk waarom Zuid-Afrikaanse kunstfestivals en galerieën de Nederlandse financiële steun waard zijn; een steun die erg nodig is.

U bent van harte uitgenodigd voor de opening van deze bijzondere expositie op
1 juli 2007 van 17 tot 20 uur. in the ABC Treehouse Gallery. Traditionele Zuid-Afrikaanse hapjes en drankjes zullen geserveerd worden door het Zuid-Afrikaanse restaurant Tjing-Tjing.

UBUNTU Zuid-Afrikaanse hedendaagse kunst is te zien van
1 Juli 2007 tot 27 juli 2007 in de ABC Treehouse Gallery, Voetboogstraat 11 in Amsterdam (vlakbij de Kalverstraat), op donderdag t/m zondag van 13 tot 18 uur. www.ubuntuarts.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Carina Claassens & Els Klaassen
ubuntucc@yahoo.com





Ingezonden persbericht