Provincie Groningen

in juli en augustus 2007 Werkzaamheden rotondes Hoogkerk/A7 Westelijke ringweg in juli en augustus 2007 29 juni 2007

In juli en augustus ondervindt het autoverkeer op de A7 van en naar Hoogkerk het meeste overlast door wegwerkzaamheden. Provincie en gemeente Groningen leggen daar twee nieuwe rotondes aan, passen de bestaande rotonde aan en verwijderen de verkeerslichten bij de A7 te Hoogkerk. Dat gebeurt dit jaar in de periode van 1 april tot 1 september, maar de meeste overlast voor het verkeer vindt echter plaats in de vakantieperiode.

Het is in juli en augustus niet mogelijk om vanaf de A7 Hoogkerk in te rijden. Dit geldt zowel voor het verkeer dat uit de richting Drachten komt als het verkeer dat vanaf Groningen richting Drachten rijdt. Dit verkeer wordt via de Westelijke Ringweg/Hoendiep omgeleid zowel om Hoogkerk in te rijden als er weer vandaan te komen. Autoverkeer vanaf Peize richting Groningen vice versa, blijft mogelijk eveneens als het busverkeer BornsterTol/Eemsgolaan-Zuiderweg vice versa en busverkeer vanuit Drachten richting de busbaan. Autoverkeer vanaf Drachten richting Peize is niet mogelijk.

De Provincie Groningen heeft in de afgelopen weken veel aandacht besteed aan de communicatie met buurtbewoners en bedrijven. Besloten is om een folder te verspreiden via pompstations, huis-aan-huisbladen en buurtverenigingen. Deze folder is een combinatie van wegwerkzaamheden die in dezelfde periode plaatsvinden aan de Westelijke Ringweg (vanaf de aansluiting Hoogkerk tot aan de Noordelijke Ringweg).
Uitgebreide informatie over de diverse omleidingsroutes staan weergegeven op www.ringgroningen.nl.

29 juni 2007