Gemeente Zandvoort


Reach the Beach ook via Busstrookproef op Zeeweg

(28 juni 2007)

De Provincie Noord-Holland maakt het navolgende bekend: Provincie Noord-Holland heeft in overleg met gemeenten Bloemendaal, Zandvoort en Haarlem en met de politie besloten vanaf 1 juli een tijdelijke busstrook op de Zeeweg (N200) naar Bloemendaal aan Zee en Zandvoort te creëren. Het collectief vervoer staat daardoor gegarandeerd niet in de file. De busstrook ligt er in de maanden juli en augustus.

Bereikbaarheidsoffensief
De busstrook op de Zeeweg vormt een onderdeel van Bereikbaarheid Kust. Het is de bedoeling dat er naast bestaand openbaar vervoer (lijn 81 van Connexxion) een pendelbus als besloten vervoer van het P+R terrein Kennemersporthal gaat rijden naar de Kop van de Zeeweg. Strandbezoekers worden met borden naar de Kennemersporthal verwezen, kunnen hun auto daar parkeren en op vertoon van het gratis parkeerkaartje voor 2 Euro retour per persoon (kinderen 1 Euro) verder reizen. De pendelbus rijdt alleen op zomerse dagen. Meer informatie hierover op de website van Reacht the Beach. Calamiteitendiensten kunnen ook gebruik maken van de busstrook.

Doorstroming
De busstrook wordt met bebording aangegeven. Er zijn geen gevolgen voor het overige verkeer. De capaciteit van de Zeeweg wordt bepaald door de toevoer bij de rotonde Brouwerskolkweg in Overveen. Op dat punt kunnen er maximaal 1800 auto's per uur langs. De file op de Zeeweg wordt veroorzaakt door wachtende auto's bij de parkeerplaatsen op de Kop. De provincie Noord-Holland werkt inmiddels aan een structurele oplossing van dit knelpunt door dit wegdeel te reconstrueren. Tot die tijd zorgen verkeerregelaars voor vlotte doorstroming.