Gemeente Wassenaar

Wijziging algemene plaatselijke verordening Wassenaar per 1 juli a.s.

In het kader van de vermindering van administratieve lasten voor burgers en bedrijven heeft de gemeenteraad op 4 juni 2007 de Algemene Plaatselijke Verordening gewijzigd. Daarmee is de vergunningplicht voor uitstallingen vervallen als u voldoet aan de algemene regels die daarvoor in de plaats zijn gekomen. Voor reclame-uitingen door sandwichborden en spandoeken is de vergunningplicht gewijzigd in een meldingsplicht. Alle besluiten treden 1 juli 2007 in werking.

Wat betekent dat in grote lijnen?
Voor de uitstallingen behoeft u niet langer een vergunning aan te vragen als u voldoet aan algemene regels. Die komen er in grote lijnen op neer dat er genoeg ruimte over dient te blijven voor voetgangers en voor hulpverleningsverkeer.
Voor sandwichborden en spandoeken geldt een meldingsplicht. Als u die wilt plaatsen, dient u dat uiterlijk twee weken van tevoren bij de gemeente te melden met het daarvoor bestemde meldingsformulier op de website. Daarbij geldt het principe wie het eerst komt, wie het eerst maalt. In de nadere regels en beleidsregels is onder meer aangegeven wat voor soort borden, op welke plaats en hoe lang ze mogen worden geplaatst. Voldoet u aan deze regels, dan wordt uw melding uiterlijk één week daarna op de website geplaatst. Dan kunnen anderen zien of er in een bepaalde periode nog plaats is.

Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 070-5122222
E: gemeente@wassenaar.nl