Amsterdam Oud Zuid


Open Huis religie op zondag 1 juli

Altijd al een kijkje willen nemen in die ene moskee, tempel, synagoge of kerk? Twintig religieuze ontmoetingsplekken in Oud-Zuid zetten op zondag 1 juli hun deuren open.

Bezoekers kunnen kennismaken met de verschillende religies en levensbeschouwingen die in Stadsdeel Oud-Zuid vertegenwoordigd zijn, met elk hun eigen opvattingen en rituelen. Grote en kleine, vaak onbekende gebouwen met een interessante geschiedenis en een boeiend verhaal. Dit is de tweede keer dat het Open Huis wordt georganiseerd.

De meeste locaties zijn geopend van 13.00 tot 17.00 uur, sommige al wat eerder in verband met de zondagsdienst.

Verbinding zoeken

Stadsdeel Oud-Zuid vindt het Open Huis een mooi initiatief voor ontmoeting van mensen met verschillende achtergronden. Het initiatief past goed in het programma van Wij Amsterdammers en wordt daarom door het stadsdeel ondersteund.

Eind mei hebben ruim ruim 20 vertegenwoordigers van religieuze gemeenschappen (kerken, moskeeën, meditatiecentra) met elkaar en het stadsdeel gesproken over de Wet maatschappelijke ondersteuning en de Open Dag op zondag 1 juli. Stadsdeelbestuurder Eddy Linthorst hecht grote waarde aan het overleg en prees de gemeenschappen die de verbinding zoeken. Hij ziet voor hen een rol bij maatschappelijke onderwerpen zoals inburgering en het bevorderen van leefbaarheid in de wijken.

Het volledige programma wordt huis-aan-huis in Oud-Zuid verspreid. U kunt het programma ook hier bekijken.

Religie open huis