Buitenlands brood is de trend in Nederland
26.06.2007 / 09:05 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Stardust media bv
Stardust media bv
Persbericht Buitenlands brood is de trend.
18 uur voor het maken van een echt Frans stokbrood! Allereerste echte ambachtelijke Franse
bakker in Nederland opent haar deuren in Adam zuid.
Susan (37) en Sébastien (37) Roturier openen op een typische Franse feestdag 14
juli 2007 een lang gekoesterde droom: een echte Franse bakkerij in Adam Zuid. Een
uitgebreide keuze aan broden op ambachtelijke Franse wijze bereid. Regionale
specialiteiten, gebak en sandwiches. Zonder toevoeging van kunststoffen. 'Echt brood is
een geweldig product en geeft net die subtiele kwaliteit in je leven'Wij hopen dat de
mensen zullen genieten van de kwaliteit en de versheid. De sfeer, de geur van de bakkerij
zal typisch Frans zijn. De prijzen liggen ongeveer op hetzelfde niveau als bij een normale
bakkerij. Ondanks het feit dat sommige broden soms wel 18 uur nodig hebben ter bereiding.
'We gaan hard werken en hebben er ongelooflijk veel zin in'.
'Elke keer als je onze bakkerij binnenloopt moet je het gevoel hebben dat je in het
heerlijkste deel van Frankrijk bent geweest. Dat geldt voor ons zelf natuurlijk ook'.
Achtergrond informatie Tijdens regelmatige familiebezoekjes in Nederland (Susan is
Nederlandse) is het idee beetje bij beetje gegroeid hier ons Franse concept op te zetten.
We vinden het een uitdaging om de eerste Franse bakker te zijn die in Nederland een
bakkerij opent. Veel Franse collega's vertrekken naar landen als Canada, de VS, Engeland,
Spanje of Japan. Wij hebben een binding met Nederland, dus was dat een logische stap.
Het echtpaar Susan (37) en Sébastien (37) Roturier hebben in Frankrijk (Vendee)
tien jaar lang een bakkerij gehad. Sebatien, geboren en getogen in Frankrijk, komt uit
een familie met vele generaties ambachtelijk bakkers. De familiebakkerij is in heel de
regio bekend om zijn regionale specialiteiten, zoals de Brioche Vendeenne en de Prefou
(een soort knoflookbrood). Elk jaar worden daarmee weer prijzen in de wacht gesleept. De
prefou wint bijna ieder jaar goud, en de Brioche was in 2005 met goud en in 2006 met
zilver bekroond.
Naast zijn bakkersopleiding en de ervaring opgedaan in de familiebakkerij volgt
Sébastien regelmatig stages in Rouen, aan het prestigieuze Instituut National de
la Boulangerie-Patisserie (INBP), waar alle grote namen uit de Franse bakkerswereld les
geven.
De rolverdeling is duidelijk. Sébastien is de bakker. Susan zwaait de scepter over
de winkel .
Le Fournil de Sébastien Olympiaplein 119, 1077 CW Amsterdam, Tel 020-6724211(vanaf
14-7-07). Openingstijden van maandag t/m zaterdag. 7.00-19.00 uur www.lefournil.nl
Note voor redacties Voor interviews en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Susan
Roturier bereikbaar op telefoonummer 020-4711603 / 06-41148058 of per e-mail
roturier@xs4all.nl