Ingezonden persbericht


19 juni 2007

Elke zomeravond een (live) concert op Radio 4

Van 1 juli tot en met 15 september de Zomeravondconcerten

Voor het zevende jaar op rij presenteert Radio 4 de Zomeravondconcerten. Van 1 juli tot en met 15 september zendt de klassieke radiozender elke avond rond 20.00 uur een uniek concert uit. Radio 4 heeft uit het aanbod van nationale en internationale zomerfestivals en bijzondere klassieke muziekevenementen een gevarieerd programma samengesteld met 77 concerten. Verschillende genres komen aan bod: orkestmuziek, kamermuziek, recitals en opera, met composities van de Middeleeuwen tot 21e-eeuwse premières.

Zomerfestivals
Radio 4 zendt een groot aantal concerten live uit vanaf bekende zomerfestivals zoals de Salzburger Festspiele, de London Proms en de Schubertiade in Schwarzenberg. Dit jaar omvat het Zomeravondconcerten-programma veel muziek van Nederlandse bodem. Radio 4 registreert tijdens de Robeco Zomerconcerten, het Kamermuziekfestival in Delft, de Zeister Muziekdagen en het Holland Festival Oude Muziek. Bijzondere evenementen dit jaar zijn het Mozartweekend van 13 tot 15 juli en het hoorspel De Nacht van de Vlucht, dat op 17 augustus tijdens het Grachtenfestival zal worden uitgezonden. De uitzending van de Zomeravondconcerten 2007 is een initiatief van de gezamenlijke omroepen op Radio 4.

Zomeravondconcerten Scheurkalender
Wie van dag tot dag wil weten welke concert wordt uitgezonden, kan gratis de Zomeravondconcerten Scheurkalender aanvragen. Deze kalender is vanaf eind juni verkrijgbaar bij de grotere klassieke muziekwinkels.

U kunt de kalender bestellen, zo lang de voorraad strekt, via radio4@omroep.nl of Radio 4
Postbus 26444
1202 JJ Hilversum

Radio 4
Radio 4 brengt 24 uur per dag klassieke muziek. De zender neemt de luisteraar mee op een reis door de tijd, met de mooiste klassieke muziek van de middeleeuwen tot nu. Het aanbod van muziek op Radio 4 maakt dat er voor zowel de ´nieuwe´ als de ´ervaren´ liefhebber veel te genieten is. De luisteraar krijgt regelmatig inspraak in de muziekkeuze. Radio 4 volgt het Nederlandse muziekleven actief en geeft aandacht aan jong talent. Jaarlijks zendt Radio 4 circa 340 in Nederland opgenomen concerten uit, waarvan de helft live. Ook laat de zender de beste concerten en opera´s uit 's werelds beroemdste concertzalen horen. Radio 4 is dé klassieke radiozender.

Meer informatie over de zomeravondconcerten vindt u op www.radio4.nl en www.zomeravondconcerten.nl. Vanaf 20 juni op teletekst pagina 305 en vanaf 1 juli op teletekst pagina 264