Nederlandse Tafeltennisbond


Eerste dag Jeugdcup 2007 gespeeld.

30-06-2007
De favorieten maken de verwachting na.

Zowel bij de jongens als de meisjes zijn de favorieten met gemak in de halve finales gekomen. Bij de meisjes was West in poule A ongenaakbaar, en won drie keer op rij met duidelijk verschil. Limburg wist slechts vier puntjes af te snoepen en Gelre slechts drie. Gelre ging door een knappe 11-9 overwinning met West mee naar de laatste vier. Opvallend was het resultaat van het samengestelde team dat weliswaar buiten mededinging meespeelde maar wel drie wedstrijdpunten binnenhaalde.

In poule B ging de strijd zoals verwacht tussen Oost en Holland Noord. Beide teams hadden geen kind aan de overige teams. In het onderlinge treffen trok Oost onverwacht makkelijk met 13-7 aan het langste eind. Rianne van Duin leek met een goede overwinning tegen Alice Barendrecht de wedstrijd te kantelen, maar even later ging dit voordeel weer teniet door een onverwachte nederlaag tegen Janninka Kin.

In poule C van de jongens maakte West zijn faam waar, in drie overwinningen morsten ze slechts 9 puntjes (51-9). Limburg verraste door een mooie 12-8 overwinning op Holland Noord, dat naar de plaatsen 5 tot en met 8 werd verwezen. Het jongens toernooi zal hierdoor (en door de uitschakeling van Noord) een geheel nieuwe winnaar krijgen.

Gelre had het in poule D heel wat moeilijker. Zowel tegen Midden (12-8) als tegen Oost (13-7), ging de strijd lang gelijk op. Gelre zal morgen in de halve finale goede kansen hebben tegen Limburg en een finale plaats ligt in het verschiet. Outsider Midden pakte zowel Oost als Noord in en gaat morgen proberen te stunten tegen het sterke West.

De eerste ronde van de kruisfinales wordt zondagmorgen om 9.30 uur gespeeld de finales beginnen om 13.30 uur