Gemeente Deurne

Koninklijke onderscheiding voor Gerard Manders

De heer Gerard Manders heeft op zaterdag 30 juni, tijdens zijn afscheidsfeest, uit handen van burgemeester Gerard Daandels een koninklijke onderscheiding uitgereikt gekregen. Hij ontvangt deze onderscheiding omdat hij meer dan veertig jaar actief is geweest voor de vrijwillige brandweer Deurne. Hij is benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau (6e graad).

Op 1 juli 1964 is Gerard Manders begonnen als brandweerman bij de Vrijwillige Brandweer Deurne. Aangezien hij nu de 60-jarige leeftijd heeft bereikt en een vrijwillige brandweerman actief mag zijn tot deze leeftijd, moet hij nu afscheid nemen. De brandweerleiding is ervan overtuigd dat hij zeker nog was doorgegaan als deze verplichting niet bestond.

De heer Manders werd al vrij snel na zijn aanstelling in 1964 chauffeur/ pompbediende en deze functie heeft al hij die jaren met veel verve uitgevoerd. Een brandweerman die als voorbeeld voor velen kan dienen. Meer dan veertig jaar actief zijn als brandweerman is een heel bijzondere prestatie.