Bloemencorso Aalsmeer

30 JUNI 2007

Corsostunt bij afscheid burgemeester: PRIMEUR: EERSTE AUTO IN BURGERZAAL

30 JUNI 2007

Voor Grande Finale in Olympisch Stadion: CORSOSPONSORS TRAPPEN AF VOOR WERELDRECORD


Corsostunt bij afscheid burgemeester:

PRIMEUR: EERSTE AUTO IN BURGERZAAL

Luid toeterend reed zaterdagochtend voor het eerst in de 45-jarige geschiedenis van het Aalsmeerse raadhuis een auto de burgerzaal binnen. Dat was ter gelegenheid van het afscheidsfeest van burgemeester Joost Hoffscholte. Voor deze stunt tekende corsovoorzitter Arie Buijs. De als corsoauto versierde Fiat 500 werd met de takelwagen van Karel de Boer omhoog gebracht naar de Burgerzaal op de eerste verdieping. Middels deze actie werd, met een knipoog, verwezen naar Miekje Hoffscholte's deelname aan het Aalsmeerse bloemencorso in zo'n autootje en naar de tomeloze inzet van de burgemeester voor het bloemenfeest.

Flora
Om de relatie tussen het bloemendorp en het bloemencorso te onderstrepen, was het beeld van de bloemengodin 'Flora', figuurlijk even van haar sokkel voor het gemeentehuis gehaald en was zij afgedaald naar de burgerzaal. Net als de godin zelf was haar 'stand in' niet geheel gekleed, maar ze was wel van kleurrijke 'body paint' voorzien met op haar lichaam geschilderd ' Joost bedankt' en '60 jaar corso'. Met die laatste tekst werd verwezen naar de zestigste en laatste editie van het corso die in het eerste weekend van september zal plaatsvinden. En natuurlijk werd de burgemeester hiermee symbolisch bedankt voor zijn jarenlange inzet.

'21 bloemencorso's lang'
Na de stunt van het corso trad het Aalsmeerse vrouwenensemble 'Davanti' op. Dit zeer welluidende zanggezelschap (inmiddels ook bekend van televisie) sloot haar optreden af met een aangepaste versie van het lied 'Ik heb je lief' van Paul de Leeuw. In het refrein werd de duur van de liefde, die door Paul de Leeuw in het originele lied wordt omschreven als '...14 bloemencorso's lang', door Davanti speciaal voor Joost Hoffscholte gezongen als '...21 bloemencorso's lang'. Een verwijzing naar de duur van de zittingsperiode van de burgemeester.

Voor Grande Finale in Olympisch Stadion:

CORSOSPONSORS TRAPPEN AF VOOR WERELDRECORD

In het Aalsmeerse gemeentehuis werd zaterdag 30 juni, in aanwezigheid van de afscheid nemende burgemeester Joost Hoffscholte, de aftrap gegeven voor een wereldrecordpoging. De Rabobank Regio Schiphol organiseert de poging om op 1 september, tijdens de Grande Finale van het corso, met duizend kinderen een bloemenboa met een kilometer lengte te maken. De bloemen voor deze recordpoging worden gesponsord door Dutch Flower Group.

Organisatie
De Aalsmeerse Manager Ron Leegwater lichtte deze bijdrage van de lokale Rabobank toe: "Onze bank doet bijna sinds mensenheugenis mee met het Aalsmeerse bloemencorso en wij sponsoren ook een prijs voor de mooiste deelnemende luxewagen. Daar komt bij dat wij jeugd en jongeren als een speciale doelgroep onderscheiden en daar past zo'n record met duizend kinderen vanzelfsprekend goed bij. We hebben nu contact met de basisscholen om te bezien hoe een bijdrage aan het wereldrecord vorm kan krijgen." De wereldrecordpoging is inmiddels al aangekaart bij de organisatie van het Guinness Book of Records. Vanwege de organisatie door de bank wordt het project rond de lange bloemenboa in corsokringen al aangeduid als: 'Raboa'.

Bloemen
Voor CEO Marco van Zijverden van Dutch Flower Group sprak het voor zich dat zijn bedrijf de bloemen gaat leveren voor dit wereldrecord. "Per slot van rekening sponsoren wij als jarenlang het Aalsmeerse kindercorso. Dan is het, zeker als Aalsmeerder, extra leuk om een substantiële bijdrage te leveren aan het optreden van kinderen tijdens het allerlaatste bloemencorso. Dat doen we dan ook graag."

Stadion nu al halfvol
Het maken van de bloemenboa op zaterdag 1 september in het Olympisch Stadion is het eerste onderdeel van een spectaculair programma. Naast duizend kinderen en honderden corsovrijwilligers, doen ook nog eens zo'n tweehonderd atleten van de Aalsmeerse sportvereniging Omnia mee. De stichting Bloemencorso Aalsmeer deelde zaterdag tijdens de aftrap voor de recordpoging mee dat de aanmeldingen voor gratis kaarten voor de Grande Finale van het corso binnenstromen. Met ruim 7.500 aangevraagde kaarten is het stadion ruim twee maanden voor het grote feest al half vol. Omdat 'op is op' het uitgangspunt is, raadt het corso mensen die zich nog niet hebben opgegeven aan om daar niet te lang mee te wachten. Opgeven kan door het invullen van de strook op de brief die de gemeente Aalsmeer onlangs huis-aan-huis liet bezorgen of door aanmelding op deze website (botton kaartaanvraag) De kaarten zelf worden later geleverd en vormen de enige geldige toegang tot het corsofeest. Aalsmeerders hebben niet alleen gratis toegang in het stadion, ze kunnen zich ook nog eens gratis laten halen en brengen. Daartoe zet de stichting Bloemencorso Aalsmeer op die dag een groot aantal pendelbussen in. Een plaats in de bus kan tegelijkertijd op deze website worden aangevraagd.

Keur van artiesten
Bezoekers aan de Grande Finale hebben een ongestoord uitzicht op zowel het corso en de praalwagens als op de optredens van artiesten. Tijdens het evenement rond de bloemenboa treedt de groep Chipz! op en de passage van de praalwagens wordt afgewisseld door optredens van Thomas Berge en Bastiaan Ragas. Het corso wordt muzikaal afgesloten door Lee Towers. Aan weerszijden van dat podium komen grote LED-schermen van 18 m² waarop de artiesten levensgroot in beeld zullen verschijnen.