Politie Groningen

Zaterdag 30 juni 2007

Provincie Groningen, 30-06-2007

Provincie: alcohol in het verkeer

De politie heeft vrijdagavond en -nacht op diverse plaatsen in de provincie een alcoholcontrole gehouden. In Winschoten werd een 31-jarige man uit Nieuw Amsterdam aangehouden. Hij bleek 1.1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. In Delfzijl werd een 16-jarige bromfietser gecontroleerd op de Zeel. Hij bleek 0.8 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Op het Piepke in Leek was een 19-jarige bromfietser uit Tolbert de klos. Ook hij had teveel gedronken en een ademanalysetest gaf een promillage van 1.3 promille aan. Bovendien was de jongeman niet in het bezit van een bromfietsrijbewijs. Op de Grote Markt in Groningen kreeg een 32-jarige man uit de stad een boete. Hij bleek 1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Een 52-jarige man uit Haren moest zijn rijbewijs inleveren na een alcohol test. De man reed op de Kerklaan, terwijl hij 1.6 promille alcohol in zijn bloed had. Op de Hereweg kreeg een 59-jarige man uit de stad eveneens een boete voor het rijden onder invloed. Een blaastest gaf aan dat de man
1.3 promille alcohol in zijn bloed had. Verder werden in Grootegast en Middelstum nog twee bestuurder voorzien van een boete in verband met een kleine alcohol overschrijding. Tegen alle bestuurders wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Nieuwe Pekela: man gewond na val

Bij een woning aan de Berkenlaan raakte een 53-jarige inwoner van Oude Pekela vrijdagmiddag gewond. De man was bezig met de afbraak van een schuurtje. Toen het slachtoffer het dak opklom, viel een dakplaat naar beneden waardoor ook het slachtoffer ruim twee meter lager op een stenen vloer viel. De Pekelder liep door de val letsel aan zijn hoofd, arm en ribben op. Hij werd voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Hij bleek forse kneuzingen te hebben opgelopen en is ter observatie opgenomen.

Groningen: huiselijk geweld

In een woning aan de Amalia van Solmstraat heeft de politie vrijdag een 27-jarige man uit Amsterdam aangehouden. De politie was gebeld door de bewoonster van het pand dat zij werd bedreigd door haar ex. In de woning bleek dat de vrouw verwondingen had opgelopen aan been en hoofd. De verdachte kon ter plaatse worden aangehouden en is ingesloten voor verder onderzoek. De vrouw moest naar een ziekenhuis worden gebracht.

Winschoten: weedplantage

In een growshop aan de Koningstraat heeft de politie vrijdagochtend een weedplantage ontmanteld. Bij controle bleek dat in een loods plantjes werden aangetroffen. De ruim 140 planten werden in beslag genomen en vernietigd. Ook de apparatuur werd weggehaald. De 24-jarige eigenaar uit Hoogezand werd meegenomen naar het politiebureau en daar gehoord. Hij kreeg een proces-verbaal.

Groningen: snelheidscontroles

Op diverse plaatsen werden snelheidscontroles gehouden. Op de Beneluxweg kregen 132 bestuurders een boete opgelegd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 110 km per uur waar 70 km gereden mag worden. In Stadskanaal op de Kniggestraat kregen 163 bestuurders een boete. De hoogste snelheid bedroeg 92 km waar 50 km gereden mag worden. In Musselkanaal waren 55 bestuurders van de 557 passerende voertuigen in overtreding. De hoogste snelheid bedroeg 80 km waar 50 km gereden mag worden.