Ingezonden persbericht


Persbericht
Juni 2007

Feestelijke opening door Koningin van Eindexamenexpositie jarige Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten

De Koninklijke academie van Beeldende Kunsten bestaat in 2007 325 jaar! Ter gelegenheid van dit lustrum zal Hare Majesteit de Koningin de Eindexamenexpositie op zaterdag 30 juni openen. Na de bijzondere opening in het gebouw van KABK aan de Prinsessegracht 4 zal Hare Majesteit de Koningin van 10.00 tot 11.30 uur het werk van eindexamenkandidaten bekijken.

Dit jaar studeren meer dan 190 studenten af in een de volgende studierichtingen: Beeld & Geluid, ArtScience, Beeldende Kunst, Fotografie, Grafisch Ontwerpen, Interieurarchitectuur, Post Graduate Course Industrial Design, Textiel en Mode en Type & Media. Aansluitend op de rondleiding spreekt de Koningin met eindexamenstudenten over hun werk.

De lustrumprogramma van de KABK is gestart in januari, tijdens de Open Dag, en zal doorgaan tot en met december. In maart, april en mei organiseerden alle studierichtingen een reeks workshops en lezingen. In juni konden bezoekers genieten van het Textiel- en Modeparcours inclusief de schitterende modeshow. Op dit moment vinden de voorbereidingen plaats voor de Eindexamenexpositie. Deze expositie is van zaterdag 30 juni tot en met zondag 8 juli voor het publiek te bezichtigen (voor tijden: www.kabk.nl. Het hoogtepunt van dit lustrum ligt in de tweede helft van september als de KABK i.s.m. TodaysArt Festival zich groots manifesteert in Den Haag. De feestelijke opening hiervan is op donderdagavond 20 september in de KABK. De festivaldagen zijn zelf op 21 en 22 september in de binnenstad van Den Haag. Aan het festival doen alle studierichtingen van de KABK mee. In november en december staat een expositie door alumni, docenten en studenten gepland.

.........................................................Å…Å…Å…Å…Å…Å…Å…Å…Å…Å…Å…Å…Å…Å…Å…Å…Å……..