Het grootste gratis festival van Nederland

26.06.2007 / 13:27 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Stichting rijnweek rhenen

Stichting rijnweek rhenen

HET GROOTSTE GRATIS FESTIVAL VAN NEDERLAND
Festival Rijnweek viert 10-jarig bestaan

Rhenen 26 juni 2007 - Festival Rijnweek heeft in haar relatief korte bestaan een positie weten te verwerven door een blijvend gratis festival te organiseren voor jong en oud. Dit jaar viert Festival Rijnweek in Rhenen haar 10-jarig bestaan. Van zaterdag 30 juni tot en met 7 juli zullen duizenden bezoekers kunnen genieten van het jubileumconcert 10 jaar Rijnweek, het ballonnenfestival, kermis, kinderpopfestival en vuurwerk. Artiesten die dit jaar optreden zijn Gerard Joling, Nick en Simon, Xander, Thomas Berge, Belle Perez, Edsilia Rombley en nog veel meer.

Meerdaagse festival
Festival Rijnweek heeft zich de afgelopen tien jaar gepositioneerd als het grootste en meest veelzijdige gratis festival in Nederland. De Rijnweek is uitgegroeid tot Parkpop in de provincie met een gelijk aantal bezoekers. De stad en gemeente Rhenen, bestaande uit ruim 18.500 inwoners, is trots op het meerdaagse festival met haar sterke aantrekkingskracht. Op de Veerwei, gelegen aan de Rijn en met uitzicht op de Cuneratoren komen ook dit jaar weer duizenden mensen bij elkaar. Het festival is in haar 10-jarig bestaan en huisvesting in Rhenen uitgegroeid tot het grootste gratis meerdaagse festival van Nederland.

Groot draagvlak
Kenmerkend voor festival Rijnweek is een breed economisch draagvlak van zo'n 200 sponsoren en enkele honderden vrijwilligers. Dankzij de hulp en steun van bedrijven en particulieren weet de organisatie van het festival al tien jaar een grootschalig en variërend programma op te stellen voor Rhenen en omgeving. De Rijnweek is ooit ontstaan voor mensen met een verstandelijke beperking, omdat de organisatie van het festival daar waarde aan hecht. Het festival is uitgegroeid tot een evenement voor alle lagen van de bevolking.

Programma
Het programma van festival Rijnweek Rhenen bevat vele verschillende culturele activiteiten. Uniek is het Rijnpopfestival op zaterdag 30 juni. Een muziekspektakel met allerlei Nederlandstalige artiesten, speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking. Gezien de dagbesteding en werk die vele verstandelijk gehandicapten hebben op doordeweekse dagen, biedt de zaterdag uitkomst om een ieder een bezoek te laten brengen aan het Rijnpopfestival. Het 10 jarig bestaan wordt tijdens het jubileum concert 10 jaar Rijnweek gevierd, waarbij artiesten uit de historie van het festival nogmaals zullen optreden. Het Festival Rijnweek Rhenen is er voor jong en oud. Voor de oudere medemens (55+) is er een Ouderenmiddag met diverse optredens van artiesten en amuseren de kinderen zich met minidisco, clown magico, Kus en Jump wedstrijd. Verder betreden veel artiesten het podium. Zo zijn er optredens van: Trijntje Oosterhuis, Xander de Buisonjé, Belle Perez, Nick en Simon, Gerard Joling en nog vele anderen.

Programma

Zaterdag 30 juni
13:00 - 17:00 uur Rally for Kids
13:00 - 17:00 uur Rijnpopfestival (met o.a.: Conny Vink, Bouke, Jacques Herb, het Feest team, Jody Bernal en de Knaoiers.
19:45 uur Optreden Streetdance Rhenen
Opening door burgemeester J. van Oostrum
Jubileumconcert 10 jaar Rijnweek met o.a. Heverband (55 man). Artiesten uit de historie van 10 jaar Rijnweek.
23:45 uur Vuurwerk

Zondag 1 juli
11:00 uur Oecumenische viering

Maandag 2 juli
Veluwe & Vallei fietsweek (zie www.vvvveluwevallei.nl)

Dinsdag 3 juli
Veluwe & Vallei fietsweek (zie www.vvvveluwevallei.nl) 13:30 - 16:30 uur Jubileum 25 jaar Ouderenmiddag Rhenen 55+ (met diverse artiesten) 17:00 - 21:00 uur AXA wielerronde (zie www.axa-valleirenners.nl) 19:30 - 23:45 uur Open podium

Woensdag 4 juli
16:30 - 20:30 uur Authentieke koetsentocht
20:00 uur Optreden van Dansschool Lou-Lou
20:30-23:45 uur Hollandse avond met optredens van: Charlène, Lesley Williams, Thomas Berge, Gebr. Ko, Jannes en Gerard Joling

Donderdag 5 juli
Veluwe & Vallei fietsweek (zie www.vvvveluwevallei.nl) 20:00 uur optredens Streetdance Rhenen
20:30 - 23:45 uur Diverse optredens van o.a.: 3 J's, Erik Hulzebosch, Jan Keizer, Nick en Simon en live concert

Vrijdag 6 juli
Veluwe & Vallei fietsweek (zie www.vvvveluwevallei.nl)

18:30 uur Ballonnenfestival/Dweilorkesten de Knaoiers, OBK en Ons Genoegen 20:00 uur Optredens van Dansschool Lou-Lou
20:30-23:45 uur Diverse optredens van o.a.: Popkoor Future, Evers draait door band, Edsilia Rombley en Trijntje Oosterhuis

Zaterdag 7 juli
Grebbe-vallei wandeltocht (zie www.vvvveluwevallei.nl)


09:00 uur motortoertocht
10:00 - 17:00 uur braderie (zie www.blit.nl)
13:00 uur Rabobank ballonnenfestival
13:00 - 17:00 uur Kinderpopfestival met o.a. Kus, Clown Magico, Mini disco en Jumpstyle wedstrijd
20:00 uur optredens Streetdance Rhenen
20:30-23:45 uur Diverse optredens van o.a. Bart Bosch, Sonja Silva, New Timeless, Belle Perez, Xander
23:45 uur Vuurwerk

Voor iedereen
Kortom, ook dit jaar zorgt de Tog Rijnweek weer voor grote artiesten en veel amusement voor jong en oud. Bent u benieuwd wat festival Rijnweek Rhenen nog meer in petto heeft? Surf dan naar www.rijnweek.nl of breng een bezoekje aan de Rijnweek vanaf 30 juni in Rhenen.