Gemeente Hoorn


Niet parkeren, maar Jan Smit op Pelmolenpad

25 juni 2007 - In het kader van het 650-jarig bestaan van Hoorn vinden op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli twee concerten van de populaire zanger Jan Smit plaats in een circustent op het Pelmolenpad. Er worden 5.500 bezoekers per concert verwacht.

Jan Smit

De gemeente heeft enige tijd geleden een bijeenkomst voor de omwonenden van het Pelmolenpad georganiseerd om uitleg te geven over het evenementenprogramma in de tent en mede naar aanleiding daarvan maatregelen getroffen om een en ander in goede banen te leiden.

Pelmolenpad zaterdag na 17.00 uur en zondag afgesloten De concerten vinden plaats op zaterdag 30 juni tussen 18.30 en 01.00 uur en op 1 juli tussen 16.30 en 23.00 uur. Het inrichten van de tent begint op zaterdagochtend. Op het voorste gedeelte van het parkeerterrein Pelmolenpad kan zaterdag tot 17.00 uur worden geparkeerd. Daarna is het terrein niet meer toegankelijk, met uitzondering van bewoners van het Pelmolenpad..

Na de concerten wordt de circustent opgeruimd en komt het gehele terrein weer beschikbaar om te parkeren.

Parkeerlocaties De meeste bezoekers van de concerten zullen met het openbaar vervoer of met de fiets komen. Voor fietsen komt er een stalling op een speciaal daarvoor ingerichte plek op het parkeerterrein Pelmolenpad. Bezoekers die met de auto komen, kunnen parkeren op de Prismalocatie, de Vale Hen, de Noorderveemarkt en het Transferium. Verkeersregelaars vangen de bezoekers op het Keern op en wijzen ze op de parkeermogelijkheden.

Toezicht Tijdens het evenement lopen 40 beveiligingsmensen rond om het evenement veilig en ordentelijk te laten verlopen. Voorts zijn brandweer, politie en geneeskundige hulpverleners aanwezig zijn om toezicht te houden.

Evaluatie Na de concerten wil het gemeentebestuur op korte termijn een evaluatiegesprek houden met de organisator. Buurbewoners kunnen ten behoeve van deze evaluatie op- en aanmerkingen bij de gemeente aanleveren, schriftelijk of per e-mail). Zo kan de gemeente een goede indruk krijgen van de effecten van een dergelijk evenement op de omgeving en daar in de toekomst rekening mee houden.