Ministerie van Buitenlandse Zaken

Teken samen met Koenders en Borsato het Akkoord van Schokland

20 jun 2007 | Nederland wil een einde maken aan armoede in de wereld. Minister Koenders organiseert daarom op 30 juni een groot evenement op Schokland. U kunt daar bij zijn.

Op het eiland in de Noordoostpolder kunt u die dag debatten volgen, speeddaten met verschillende ministers en talkshows, muziekoptredens of performances bijwonen. Tijdens de opening zal minister Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) in gesprek gaan met prominenten, waaronder Marco Borsato. De zanger zal er ook optreden, maar is voornamelijk aanwezig om zijn steun te betuigen aan de armoedebestrijding.

Borsato zal dan ook zijn handtekening zetten onder het Akkoord van Schokland. Het Akkoord is een contract van de overheid met de samenleving om zich in te zetten voor armoedebestrijding, vertaald in de Millennium Ontwikkelingsdoelen van 2015 (de zogeheten MDG's). In 2000 spraken 189 landen af de armoede in de wereld in 2015 gehalveerd te hebben. Die afspraken zijn vastgelegd in acht meetbare MDG's. Ze staan centraal in het Nederlandse ontwikkelingssamenwerkingsbeleid. Om deze doelstellingen wereldwijd te halen, moet er nog veel gebeuren.

U bent van harte welkom ook úw handtekening onder het Akkoord te zetten. De toegang tot het evenement is gratis. Toegangskaarten kunt u via www.hetakkoordvanschokland.nl bestellen. Let op: het aantal plaatsen is beperkt.

Meer informatie


* De website over het evenement Pijltje

* Informatie over Millennium Ontwikkelingsdoelen


* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl