Gemeente Urk

Minister Plasterk opent Museum Het Oude Raadhuis

Zaterdag 30 juni a.s. opent minister Plasterk van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen Museum Het Oude Raadhuis op Urk. Naast de openingshandeling heeft de minister voor Urk nog een andere verassing in petto. Museum Het Oude Raadhuis is gevestigd in het voormalig raadhuis van de gemeente Urk, Wijk 2-2 te Urk.

Het museum heeft de afgelopen maanden een grondige verbouwing ondergaan. De ingang is verplaatst en biedt nu ruimte aan de museumwinkel en de vestiging van Touristinfo. Tevens is het gehele gebouw fris geverfd, behangen en vernieuwd.

De collectie van Museum Het Oude Raadhuis geeft een goed beeld van de meer dan 1000-jarige geschiedenis van de gemeente Urk en haar inwoners. Een grote groep enthousiaste vrijwilligers van de Vereniging Vrienden van Urk houdt samen met de gemeente Urk de collectie in stand. Momenteel zijn er tentoonstellingen over onder andere de Urker kledingdracht, het werk van de Nederlandse schilder Ernst Leyden, het werk van knipselkunstenaar Jan Visscher en het Urker volksleven.

Programma

09.30 uur Ontvangst genodigden in consistorie Bethelkerk, Wijk
3-3

10.00 uur Ontvangst minister Plasterk

10:35 uur Openingshandeling op het pleintje voor het museum

10:40 uur Persmoment

10:50 uur Toespraken

11.30 uur Film over Urk in multifunctionele ruimte

12.00 uur Mogelijkheid tot het bezichtigen van Museum Het Oude Raadhuis