Gemeente Middelburg

Persbericht
18 juni 2007

Zeeuwse Veteranendag

Zaterdag 30 juni vindt de tweede Zeeuwse Veteranendag plaats in Middelburg. Om 14.00 uur is er een herdenking met kranslegging op het Abdijplein. Om 15.00 uur vertrekt de parade vanaf de Sint Pieterstraat via het Damplein, de Korte- en Lange Delft naar de Markt. Vanaf 15.30 uur concentreren de activiteiten zich op de Markt met een defilé en fly-over van vier oude oorlogsvliegtuigen.

De Zeeuwse Veteranendag vindt plaats de dag na de Nationale Veteranendag in Den Haag. Dat is sinds 2005 de officiële herdenking van- en een eerbetoon aan hen die zich ingezet hebben in dienst van de vrede. Het is niet toevallig dat deze dag op de geboortedag van Z.K.H. Prins Bernhard valt.

Zeeland organiseert de veteranendag dit jaar voor de tweede maal met een uitgebreid programma.

Aan deze dag verlenen medewerking: Interscaldis Pipes and Drums en de muziekvereniging Arnemuiden, museumstichting Infatuate met een groot aantal oude legervoertuigen, Wings to Victory met vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog en een aantal Zeeuwse scoutinggroepen voor de ondersteuning.

Het defilé op de Markt wordt afgenomen door kolonel der Mariniers C.B.J.E. van den Berg, commandant Maritieme Middelen Rotterdam en Vlissingen. De veteranen worden daarna door het gemeentebestuur ontvangen op het Stadhuis. Het publiek is dan nog tot 18.00 uur in de gelegenheid om op de Markt de oude legervoertuigen te bekijken.

Vanaf de parkeergarage Kanaalweg rijden van 10.00 tot 12.30 uur gratis busjes naar het Abdijplein. Daar worden de veteranen ontvangen in het Statencomplex. Het gratis vervoer is alleen bedoeld voor mensen die slecht ter been zijn.

Overheidsinstellingen en inwoners van Zeeland worden ter gelegenheid van de Zeeuwse Veteranendag uitgenodigd om op 30 juni te vlaggen met de Nederlandse driekleur. Het programma is te lezen op www.middelburg.nl