Gemeente Elburg

voor de Nederlandse Veteraan.

Regionale Veteranendag NW Veluwe. Waardering voor de Nederlandse Veteraan.

Ook dit jaar weer zijn de veteranen welkom om deel te nemen aan de Regionale Veteranendag Noord West 2007, die op zaterdag 30 juni 2007 zal plaatsvinden in 6 gemeentes. De veteranendagen staan in het teken van waardering voor de mannen en vrouwen die gediend hebben voor de vrede.

Zowel jong en oud. Van de strijders uit de tweede wereld oorlog, Nederlands-Indië, Korea en Nieuwe Guinea. Maar ook die recentelijk zijn teruggekeerd van een van de vele buitenlandse missies. Zoals Bosnië, Irak en Afghanistan. Bent u één van deze mannen of vrouwen en u woont op de Noord West Veluwe. Meldt u dan aan voor deze unieke gelegenheid. Voor aanmelden of meer informatie: bij dhr. F.E Rondel telefoon 0341-424237 of via www.Regionale-Veteranendag.nl.

De witte Anjer ook op de Regionale Veteranendag

"Dianthus Caryophyllus" is de Latijnse naam van een bloem, dat een herkenbaar symbool is geworden, door z.k.h. Prins Bernhard. Hij was één van de mensen die zijn blijk van waardering voor de Nederlandse Veteranen dagelijks toonde, door het dragen van de Witte Anjer. De Nederlandse bevolking wordt dit jaar gevraagd om op 29 juni, de officiële veteranendag, de anjer te dragen. Dit als blijk van waardering voor verdiensten van de mannen en vrouwen, die gediend hebben voor de vrede. Het comité van de Regionale Veteranendag NW Veluwe nodigt iedereen uit om ook op zaterdag 30 juni 2007

de anjer op te spelden.

De Regionale Veteranendag krant NW Veluwe

In de week van 19 juni / 23 juni zal in 6 gemeentes op de Noord West Veluwe een speciale krant worden uitgegeven over de Regionale Veteranendag NW Veluwe in een oplage van 60.000. Met speciale aandacht voor het waarom en het belang van deze dag. De burgermeester van de gemeente Harderwijk,

Ermelo, Putten, Oldebroek, Nunspeet en Elburg geven hierover tekst en uitleg. Maar ook de oproep om de nationale driekleur op te hangen, langs de route van het gemotoriseerd defilé. Heeft u geen krant ontvangen, dan zijn deze ook te verkrijgen op het gemeentehuis van de deelnemende gemeentes.

We'll meet again

Muziek en geschiedenis gaan hand in hand samen tijdens de Regionale Veteranendag NW Veluwe. Ook dit jaar zijn ook weer de All Times Bigband en de Sgt. Wilson's Army Show opgenomen in het feestelijk programma op 30 juni 2007. Met herkenbare tunes van o.a Glenn Miller en Vera Lynn. Maar ook de

The Seaforth Highlanders of Holland Memorial Pipes and Drums, die de veteranen gaan verwelkomen bij het samenvoegen van de 2 colonnes aan de Newtonweg. In totaal begeleiden er 10 muziek korpsen het gemotoriseerd defilé over de Noord West Veluwe.

Overzicht muzikale begeleiding

`t Harde - Muziekvereniging TOG (Tot Ons Genoegen)

Elburg - Muziekvereniging Concordia

Oldebroek - Concordia Oldebroek

Nunspeet - Nunspeet 'Harmonie

Putten - Showband Putten

Ermelo -Drumfanfare EDG

Harderwijk


-The Massed Pipes & Drums of the


-Royal British Legion, Amsterdam Branch & Osnabrück Branch


-Regimentsfanfare Garde Grenadiers & Jagers


-The Seaforth Highlanders of Holland Memorial Pipes and Drums

Defilé

Het defilé zal vanuit twee locaties starten. De eerste route begint bij het station in 't Harde en gaat via 't Harde, Oldebroek, Elburg, Nunspeet naar Harderwijk. De tweede route start bij het station in Putten en loopt via Putten, Ermelo naar Harderwijk. In Harderwijk komen beide colonnes samen en gaan daarna als één colonne onder begeleiding van muziekkorpsen door de binnen- stad van Harderwijk naar het eindpunt op de Generaal Spoorkazerne in Ermelo. Waar de veteranen een receptie krijgen aangeboden.

Initiatiefnemers

Op 1 juli 2006 vond de eerste editie plaats van de Regionale Veteranendag Noord West Veluwe. Tijdens deze dag werden veteranen woonachtig in de gemeenten Elburg, Oldebroek, Nunspeet, Harderwijk, Ermelo en Putten in het zonnetje gezet. Het comité bestaande uit vertegenwoordigers van de Bond van

Wapenbroeders (Afdeling West-Veluwe/Flevoland van) en van de 6 deelnemende gemeenten. Hebben ook dit jaar weer het initiatief genomen om de 2e editie te organiseren van de Regionale Veteranendag Noord-West Veluwe.

Complete routes zijn te downloaden via de website www.regionale-veteranendag.nl