Wereld Natuur Fonds Nederland

Persbericht van het Wereld Natuur Fonds, 8 juni 2007

WNF-Walkathon in Lage Vuursche
Sponsorloop ten bate van de Amazone

Op zaterdag 30 juni vindt in de bossen bij Lage Vuursche voor het vierde achtereenvolgende jaar de WNF-Walkathon plaats. Deze sponsorwandeling staat dit jaar geheel in het teken van de 'Amazone-campagne' van het Wereld Natuur Fonds. Het grootste regenwoud ter wereld wordt ernstig bedreigd door veeteelt en landbouw (sojaplantages), houtkap en de aanleg van wegen en dammen. Met het verdwijnen van het woud verdwijnt ook het leefgebied van vele bijzondere dieren en planten. Met de campagne wil het Wereld Natuur Fonds op cruciale plekken beschermde natuurgebieden realiseren waarmee de oprukkende ontbossing gestopt kan worden. Door mee te doen met de WNF-Walkathon kan iedereen een bijdrage leveren aan het behoud van deze prachtige en unieke natuur.

Wandeling
Deelnemers kunnen kiezen uit wandelingen van 5 kilometer (voor de kinderen met speurtocht), 10 kilometer en 15 kilometer. Starten kan tussen 10.00 en 13.00 uur vanuit de Slotlaan. Iedere deelnemer die de tocht volbrengt krijgt een medaille. De exacte locatie en een routebeschrijving naar Lage Vuursche staan op www.wnf.nl/gooi. Deelname is 5 euro voor volwassenen en 4 euro voor kinderen. Jeugdleden van het Wereld Natuur Fonds betalen 3 euro en krijgen na afloop van hun wandeling een stempel in hun WNF-Rangerpaspoort. Voor gezinnen geldt een speciaal tarief.
Wandelaars kunnen zich laten sponsoren door familie, vrienden en kennissen om zo een extra steentje bij te dragen aan de Amazone-campagne. Een sponsorformulier staat op op www.wnf.nl/gooi. Sponsorformulieren en het sponsorgeld kunnen op de dag zelf worden ingeleverd bij de start.
De WNF-Walkathon wordt georganiseerd door vrijwilligers van het Wereld Natuur Fonds in samenwerking met Sticht Gooise Wandelsportbond.

Braziliaanse sferen
Ook voor niet-wandelaars is de WNF-Walkathon een leuke dag uit. Het dorp Lage Vuursche is bekend vanwege zijn gezellige terrasjes en heerlijke pannenkoeken. Zaterdag 30 juni is er ook een WNF-markt met kramen vol producten uit Brazilië en de Amazone. In Brazilië staat de maand juni in het teken van 'Festa Junina' (Juni-feest), waarvoor iedereen zich verkleedt als boer en boerin. Zoals Sinterklaas overal ter wereld gevierd wordt waar Nederlanders wonen, vieren Brazilianen Festa Junina wereldwijd. In Lage Vuursche zal 30 juni dan ook een een Braziliaanse feeststemming hangen. Behalve met de typische kleding gaat het feest ook gepaard met traditionele hapjes, muziek en dans en zijn er optreden van dans- en capoeiragroepen met percussion.

De WNF-Walkathon wordt georganiseerd als eerbetoon aan de oprichter van het Wereld Natuur Fonds, prins Bernhard.