Gemeente Gouda


steun aan school de oosterweide (27-6-2007)

Donderdagochtend 28 juni zwaait wethouder Menkveld 24 kinderen van de bovenbouw van openbare basisschool De Oosterweide in Gouda uit. De wethouder steunt de actie van obs De Oosterweide en geeft de kinderen een brief mee die zij namens hem mogen overhandigen aan staatssecretaris Sharon Dijksma.

Wethouder Menkveld: Ik streef er naar om in Gouda aansluiting te creëren tussen de activiteiten van de basisschool, de brede school en de buitenschoolse opvang. Deze school is daar op een goede manier al mee bezig en verdient onze steun. Ik vind het een legitieme vraag om tussenschoolse opvang te zien als buitenschoolse opvang. Ik denk dat in het belang van de kinderen de regels hier ruim mogen worden geïnterpreteerd.

De kinderen van De Oosterweide vertrekken rond 11.00 uur met de bus naar Den Haag en gaan lunchen in de hal van het ministerie van OCW. Hiermee vraagt de school aandacht voor het probleem rondom de verlengde schooldag die zij willen invoeren. De school wil een middagpauze van 2,5 uur invoeren waarin kinderen kunnen eten en daarna kunnen kiezen uit een scala van activiteiten, zoals schilderen, sporten of ontspannen bij het (voor)lezen. Op deze manier wil de school onder meer bereiken dat de lessen plaatsvinden op tijdstippen dat de kinderen de leerstof het beste oppikken. Deze verlenging van de middagpauze wordt gezien als tussenschoolse opvang. Hiermee valt het buiten de regelingen en financiering van de wet Kinderopvang zoals die er wel is voor voor- en buitenschoolse opvang.