Senternovem


28-06-2007 | Wijziging regels inwerkingtreding KWALIBO per 1 juli: voorpublicatie

Bijgaand treft u een voorpublicatie aan van de wijziging van de ministeriële regeling KWALIBO.

VROM en Verkeer & Waterstaat bereiden een wijziging voor van de Regeling Uitvoeringskwaliteit Bodembeheer (KWALIBO-regeling). Doel daarvan is duidelijk te maken dat werkzaamheden die op 1 juli 2007 al in uitvoering zijn (feitelijk gestart zijn), tot uiterlijk 1 januari 2008 zonder erkenning kunnen worden voortgezet. De werkzaamheden die op of na 1 juli starten moeten wel al direct een erkenning hebben. De overige wijzigingen betreffen actualisatie (gefaseerde inwerkingtreding KWALIBO voor andere onderwerpen; nieuwe versies van normdocumenten).

De wijziging is nog niet ondertekend door de bewindslieden van VROM en V&W en dit bericht is dus zonder status. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Handelen volgens deze wijziging is voor eigen risico. Deze voorpublicatie is bedoeld als informatie voorafgaande aan de definitieve publicatie. De definitieve publicatie zal naar verwachting binnenkort plaatsvinden. De wijziging van de Regeling Uitvoeringskwaliteit Bodembeheer is volgens VROM en V&W noodzakelijk omdat de wijziging het overgangsbeleid per 1 juli verduidelijkt en een paar onbedoelde neveneffecten herstelt.

In artikel 8a is de overgangstermijn opgenomen. Deze is verder uiteengezet in een tabel op de 2 voorlaatste pagina's van de toelichting. Ook de andere wijzigingen (o.a. met betrekking tot baggerspeciedepots) worden in de toelichting uitgelegd.

Meer informatie

Overzicht inwerkingtreding van de erkenningsregeling Voorpublicatie wijziging Regeling Uitvoeringskwaliteit Bodembeheer (KWALIBO-regeling)