Groot aantal aanhoudingen in hennepnetwerk

Helmond/Nuenen, 28-06-2007 o De gezamenlijke recherche van de politie Brabant Zuid-Oost heeft de afgelopen maanden een onderzoek verricht naar een hennepnetwerk dat opereerde vanuit Nuenen. Uit het onderzoek bleek dat er op grote schaal hennep werd opgekocht en verwerkt.

Donderdagochtend zijn in Nuenen, Geldrop, Eindhoven en Helmond, onder leiding van de Rechter Commissaris, twaalf doorzoekingen verricht. Bij deze doorzoekingen is ook een ruimte aangetroffen die was ingericht als hennepdrogerij.

In totaal zijn bij de actie van vandaag dertien personen aangehouden. De verdachten, vier vrouwen en negen mannen variëren in leeftijd van 19 tot 68 jaar.

Bij de doorzoekingen werd op diverse locaties in totaal ruim 150 kilo hennep aangetroffen en in beslag genomen, evenals een geldbedrag van ruim 480.000 euro en zeven personenautos van het merk BMW en Mercedes.

Bij doorzoekingen in Nuenen werden twee vuurwapens en twee nepwapens aangetroffen. Deze zijn ook in beslag genomen.

Tijdens de actie stuitte het team in Helmond, per toeval, op een schuur waar een hennepknipperij werd ontdekt. Daar bleken vijf personen henneptoppen aan het knippen te zijn en ook zij zijn aangehouden. In totaal zijn dus achttien personen aangehouden.

Het onderzoek loopt nog waarbij ook de rol van de aangehouden verdachten duidelijk moet worden. Ook zal nog onderzoek worden verricht naar de afzet van de hennep.

Bij deze actie kreeg de gezamenlijke recherche assistentie van ruim honderd collegas van de betrokken en omliggende politieafdelingen.