Grontmij

Grontmij NV



Grontmij krijgt belangrijke contracten in Cyprus en België

Grontmij in Denemarken kreeg onlangs een belangrijk contract voor een nieuw riolerings- en waterzuiveringssysteem in Cyprus. Grontmij in België tekende een contract voor ingenieursdiensten voor Fina Antwerp Olefins.

Cyprus
Larnaca, havenplaats en belangrijk toeristisch centrum in Cyprus, heeft een nieuw rioleringssysteem en een uitbreiding van de waterzuiveringsinstallatie nodig. Grontmij werd als partner gekozen om de planning en de directievoering te verzorgen voor het aanleggen van 300 kilometer rioolbuis, 13 pompstations en de verbetering en uitbreiding van de waterzuiveringsinstallatie. Het contract heeft een looptijd van zes jaar. De financiële omvang van het contract voor Grontmij is niet openbaar.

De benodigde EUR 150 miljoen voor de totale realisatie van de riool- en zuiveringsvoorzieningen in het gebied, wordt verschaft door de Europese Investeringsbank (EUR 70 miljoen) en nationale geldbronnen (EUR 80 miljoen).

België
Fina Antwerp Olefins heeft een contract van zes jaar getekend met Grontmij in België. Fina Antwerp Olefins is een joint venture tussen Total en ExxonMobil Chemical. Het bedrijf verwerkt nafta, butaan en propaan tot basischemicaliën. Deze basischemicaliën worden vervolgens gebruikt in fabrieken in Feluy en Antwerpen voor de productie van polymeren of ze worden verkocht aan de chemische industrie, die ze verwerkt tot dagelijkse gebruiksproducten.

Het contract, met een waarde van ongeveer EUR 1,2 miljoen per jaar, omvat ontwerp en multidisciplinaire engineering van alle kleinere en middelgrote projecten, document management en inkoopassistentie.

De Bilt, 28 juni 2007

Nadere informatie:
Grontmij NV
De Holle Bilt 22
Postbus 203
3730 AE DE Bilt

Vragen naar:
Secretaris Raad van Bestuur drs. N.B.E. (Nico) van der Schuit T +31 30 2207539

Grontmij wil de beste lokale dienstverlener zijn voor advisering, management, engineering en contracting van projecten in bouw, infrastructuur, milieu, water, industrie en energie. Zo creëren onze medewerkers waarde voor onze klanten en aandeelhouders en dragen zij bij aan een duurzame woon-, werk- en leefomgeving.