Ingezonden persbericht


Mitiska verhoogt haar belang in Net Fund Europe

Groot-Bijgaarden, 28 juni 2007

Mitiska verhoogt haar belang in Net Fund Europe van 23,5% naar 45,0% voor een totale investering van 823.000 EUR.

Net Fund Europe is een risicokapitaalfonds gericht op investeringen in de internetsector, dat in 1999 door Mitiska werd opgericht voor een duur van 10 jaar. Het fonds investeerde in totaal 56 miljoen EUR in 24 internetbedrijven. In de voorbije jaren werden heel wat exits gerealiseerd. Er zijn nog 4 participaties in portefeuille.

Vrij kort na de start van Net Fund Europe ging de internetsector door een aantal woelige jaren, met een zeer ongunstig investeringsklimaat. In de portefeuille van Net Fund Europe werden de nodige saneringen doorgevoerd, werden er vervolginvesteringen gedaan in de meest beloftevolle bedrijven, en werden er in de daaropvolgende jaren verschillende exits gerealiseerd aan aantrekkelijke voorwaarden.

Tegen eind 2006 realiseerde Net Fund Europe een cumulatieve netto winst, en plaatste het zich hiermee bij de best presterende internetfondsen uit de periode 1999-2000.

Alle meerwaardes werden ondertussen uitgekeerd aan de aandeelhouders. Gegeven de beperkte resterende omvang van het fonds (2,4 miljoen EUR), werd er een herschikking van het aandeelhoudersschap doorgevoerd waarbij een aantal partijen, waaronder Mitiska, hun belang hebben verhoogd.

Net Fund Europe zal zich in de volgende jaren verder toeleggen op waardecreatie bij de overblijvende participaties, en zal alert blijven voor mogelijk interessante exits.