Gemeente Bergen


Persbericht

Datum 28 juni 2007
Plaats Nieuw Bergen

Gemeente en horecaondernemer tekenen overeenkomst
Uitbater Café/Zaal 'Onder de Linden' investeert in MFC

Onlangs tekenden de heer J. Janssen van horecaonderneming 'Onder de Linden' in Well en wethouder B. Buiting (Economische Zaken) namens de gemeente Bergen een intentieovereenkomst over de horeca-exploitatie van het nieuwe Multifunctionele Centrum (MFC) in Well. De horeca komt hiermee in handen van Janssen te liggen. Hoewel verdere zakelijke afspraken nog gemaakt moeten worden, moet de exploitatie van het MFC in ieder geval tot een betaalbare voorziening voor het verenigingsleven en de horeca leiden.

Tijdens de presentatie van het MFC in april en in een overleg met de horeca-exploitanten daagde de wethouder deze ondernemers uit: "De inwoners van Well zien een Multifunctioneel Centrum als een noodzakelijke voorziening voor behoud van de leefbaarheid op de langere termijn. Ondernemers kunnen hier op inspringen". Janssen voelde zich aangesproken en werkte zijn ideeën uit. 'Onder de Linden' blijft hierin bestaan, maar krijgt wellicht een andere functie. Dit leidde tot de samenwerking die zorgt voor een gezonde exploitatie van het MFC, terwijl de plaatselijke horeca ook zijn bestaansrecht behoudt.

In oktober krijgen de inwoners van Well twee variaties voor de verkeerssituatie rondom het MFC voorgelegd. Tijdens deze presentatie zal er naar verwachting ook meer duidelijkheid zijn rondom de exploitatie van het centrum.