Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 159

datum: 28 juni 2006

Gemeente en corporaties gaan in gesprek met bewoners tijdens Krachtweek

Kruiskamp Vernieuwt van start

Amersfoort Vernieuwt breidt zich nu ook uit naar de wijk Kruiskamp. De gemeente Amersfoort en woningcorporaties de Alliantie Eemvallei en Portaal willen van Kruiskamp een krachtwijk maken zodat bewoners prettig kunnen leven en zich kunnen ontwikkelen. Gemeente en corporaties gaan de komende maand volop in gesprek met de bewoners van Kruiskamp, tijdens de 'Krachtweek'.

In april bracht de minister voor Wonen, Wijk en Integratie, Ella Vogelaar, een bezoek aan de wijk. Zij gaat zich de komende tijd extra inzetten voor wijken met problemen rond wonen, werken, leren, integreren en veiligheid. Zo ook voor Kruiskamp. De gemeente pakt het initiatief op en start met het maken van plannen. Als eerste is de wijk zelf aan zet, tijdens de gesprekken in de week van 7 tot en met 14 juli.

Amersfoort Vernieuwt is de aanpak van wijken, die ook in Liendert, Rustenburg, Randenbroek en Schuilenburg speelt. Mensen moeten vooruit komen door Amersfoort Vernieuwt. Ze krijgen kansen op verschillende gebieden. Het gaat om verbetering van de kwaliteit van de wijken, zodat bewoners prettig kunnen leven en zich kunnen ontwikkelen. Met een buurtgerichte aanpak wil Amersfoort Vernieuwt de mensen in de wijk op sociaal, fysiek en economisch gebied een stapje verder brengen.

In het actieplan voor Kruiskamp, dat in september aan de minister wordt aangeboden, moet een duidelijk overzicht van de wenselijke oplossingen en projecten komen te staan. Dit kan niet zonder goed naar de mening en wensen van de bewoners te luisteren. Dit gebeurt dan ook in juli tijdens de Krachtweek. Een projectgroep met medewerkers van onder meer de SWA, gemeente en corporaties gaan tijdens deze week op zoek naar ideeën en meningen van de Kruiskampers.

In de Krachtweek staat het gesprek tussen de plannenmakers en bewoners centraal. Maar ook overleg tussen de bewoners onderling is van belang. Op zaterdag 7 juli en zaterdag 14 juli worden op het Neptunusplein door vrijwilligers interviews afgenomen. Aan de hand van een aantal stellingen kunnen de wijkbewoners hun mening over belangrijke thema's afgeven. Doorpraten kan tijdens de Kruiskampkaravaan: met een tent wordt door de wijk getrokken. Er zijn groepsgesprekken en er wordt een midzomerterras georganiseerd. Tijdens het eerste wordt aan de hand van thema's de diepte ingegaan en bij het terras staat de dialoog in kleine groepen centraal. Later deze maand vindt nog een gesprek plaats tussen alle organisaties en instanties die op enigerlei wijze in de wijk werken of aanwezig zijn. Ook hen wordt gevraagd hun ervaringen en ideeën voor een krachtig Kruiskamp uit te spreken.

Alle input wordt verwerkt in het actieplan. De wijkbewoners kunnen in september rekenen op een eerste antwoord. Een nieuwe, eigen wijkkrant gaat de wijk voortaan informeren en ook op de site www.amersfoortvernieuwt.nl zijn de ontwikkelingen te volgen.

Agenda Krachtweek:
Zaterdag 7 juli - Neptunusplein van 13.00-17.00 uur, Krachtcaravan en straatinterviews Dinsdag 10 juli - Groenstrook Columbusweg, Admundsenstraat, 19.00-22.00 uur, Krachtcaravan en tentgesprek Woensdag 11 juli - ABC-school Vlindervallei, 14.00-17.00 uur, midzomerterras en

kinderprogramma

Donderdag 12 juli - Buitenkast Vasco da Gammastraat , 19.00-22.00 uur Krachtcaravan en tentgesprek

Zaterdag 14 juli - De Roef, 13.00-17.00 uur, Krachtcaravan en straatinterviews

Informatie: Anja Vonk, communicatieadviseur Concernstaf, telefoon 033 469 49 99, e-mail a.vonk@amersfoort.nl, of Hannelore Blaauw, communicatieadviseur KruiskampVernieuwt, telefoon 033 469 44 12, e-mail jcblaauw@amersfoort.nl.


---- --