FAST kondigt InStream 5.1 aan

Betere prestaties, hogere schaalbaarheid en contextuele zoekmogelijkheden voor technologieaanbieders; gebruikers vinden sneller de informatie die ze zoeken

Amsterdam, 28 juni 2007 - FAST Search & Transfer, de vooraanstaande wereldwijde aanbieder van zoektechnologieën, introduceert FAST InStream 5.1, de nieuwste versie van zijn zakelijke zoekplatform dat specifiek ontworpen is voor OEM-partners en technologie-aanbieders. Deze nieuwe versie presteert beter en kenmerkt zich ook door een hogere schaalbaarheid en uitgebreidere mogelijkheden voor contextuele zoekopdrachten. FAST InStream versterkt hiermee zijn leidende positie in de snel groeiende eDiscovery-markt, doordat organisaties hiermee zoekopdrachten kunnen optimaliseren ten behoeve van zakelijke en compliancy-eisen. Tegelijkertijd kunnen zij hun opgeslagen data efficiënter beheren, wat de algemene kosten vermindert.

FAST InStream is gebouwd op basis van FAST's modulaire, schaalbare en flexibele zakelijke zoekplatform, FAST ESP 5.1. Dit platform wordt door velen beschouwd als het krachtigste ingebedde zoekplatform voor OEM's. FAST InStream kan geïntegreerd worden met een brede verscheidenheid van verticale applicaties, zoals juridische discovery-, compliany- en e-commerce applicaties. Ook kan het geïntegreerd worden met opslag- en archiefoplossingen, als onderdeel van de algemene hosted eDiscovery-markt.

"Met FAST InStream kunnen de klanten van Catalyst in miljoenen elektronische documenten zoeken, onafhankelijk van het formaat, en vinden ze snel de informatie die ze nodig hebben", zegt John Tredennick, CEO en oprichter van Catalyst Repository Systems. Dit bedrijf biedt veilige, op webtechnologie gebaseerde document-repositories, waarmee wereldwijde teams elektronische discovery kunnen beheren binnen complexe juridische, financiële en zakelijke omgevingen. "Met deze nieuwste release kunnen we ons marktleiderschap verstevigen, doordat we zoektijden van minder dan een seconde bieden, zelfs voor complexe zoekopdrachten in grote documentomgevingen. Wij zijn eveneens blij met de verbeterde conceptuele zoekmogelijkheden van FAST InStream 5.1, waarmee grootschalige document-reviews nog efficiënter verlopen."

"Nieuwe wet- en regelgeving zorgt ervoor dat steeds meer organisaties verplicht zijn om tijdens een eventueel boekenonderzoek snel bepaalde documenten te tonen", zegt Brian Babineau, senior analist van de Enterprise Strategy Group (ESG). "Deze organisaties zijn, onafhankelijk van het marktsegment waarin ze opereren, verplicht om snel e-mails, financiële documenten en productiviteitbestanden te leveren, als onderdeel van elektronische discovery-processen. Daarom hebben interne auditors en IT-afdelingen een oplossing nodig die snel een subset van relevante data kan leveren uit miljoenen databaserecords en applicatiebestanden. De laatste versie van FAST InStream biedt OEM's de mogelijkheden om te voorzien in deze voortdurend toenemende vraag vanuit de markt."

FAST InStream 5.1 biedt nieuwe mogelijkheden om gegevens op te sporen en te gebruiken, waaronder:


· Contextual Insight - biedt gebruikers zowel nauwkeurige contextuele resultaten als contextuele dynamische navigatie, waardoor gerelateerde informatie beschikbaar komt voor nader onderzoek.
· Silo Indexing - OEM's kunnen hiermee substantieel meer documenten per node beheren, wat de efficiency van hun productaanbod verbetert.
· FAST Classifier - een nieuw GUI-tool dat het hiërarchisch navigeren door informatie stroomlijnt.

Nieuwe mogelijkheden voor relevantiemanagement en linguïstiek zijn:


· Ondersteuning voor 80 talen;

· Geavanceerde linguïstiek voor 27 talen;
· Verbeterde ondersteuning van Aziatische talen;
· Automatische aanvulling van trefwoorden levert betere zoekresultaten op, zonder index-overhead;
· Linguistics Studio voor woordenboekbeheer via een grafische interface;
· Selectie van synoniemenwoordenboeken per query.

Betere zakelijke zoek- en beheerdiensten door toevoegingen zoals:


· Fijnafstemming en beheer van het zoekproces met het Search Business Center (SBC). De SBC fungeert als een centrale hub voor monitoring, het beheren van zoekprofielen en voor rapportages.
· Uitgebreide platformondersteuning - InStream 5.1 ondersteunt nu Red Hat Enterprise Linux 4 64-bit, SUSE Linux Enterprise 10, HP-UX 11 op Itanium en PA/RISC, en Solaris 10 x86.
· SNMP-ondersteuning voor het monitoren van de FAST Instream-index, documentverwerking en het opvragen van de status van andere SNMP-gereedschappen, zoals IBM Tivoli, HP OpenView, etc.

Software Development Kit (SDK) en nieuwe mogelijkheden voor SOA-integratie:


· De SDK bevat nieuwe API's: Collection Management, Deployment Management, Dictionary Services, Index Profile, Query Statistics, Rank Profile, Search Profile, Spell Tuning, User Management en View Management.

FAST InStream 5.1 is vanaf 29 juni 2007 beschikbaar.

Over FAST
FAST is de ontwikkelaar van de real-time enterprise zoek- en business intelligencetechnologieën die gebruikt worden door een aantal van 's werelds bekendste organisaties met hoge eisen op het gebied van informatiesystemen. FAST's flexibele en schaalbare geïntegreerde technologieplatform en portal zorgt ervoor dat gebruikers toegang hebben tot de voor hun relevante informatie, ongeacht het gebruikte medium. De oplossingen van FAST worden gebruikt door ruim 2.600 klanten en partners over de hele wereld, waaronder America Online (AOL), Cardinal Health, CareerBuilder.com, Chordiant, CIGNA, CNET, Dell, Factiva, Fidelity Investments, Findexa, IBM, Knight Ridder, LexisNexis, Overture, Rakuten, Reed Elsevier, Reuters, Sensis, Stellent, Tenet Healthcare, Thomas Industrial Networks, T-Online, US Army, Virgilio (Telecom Italia), Vodafone en Wanadoo.

Het hoofdkantoor van FAST bevindt zich in Noorwegen en het bedrijf heeft vestigingen over de hele wereld, waaronder in Nederland. FAST is genoteerd op de aandelenbeurs van Oslo, onder de ticker 'FAST. Meer informatie over FAST is te vinden op www.fastsearch.com.