Kamperen bij de Boer blijft betaalbaar

Stichting Vrije Recreatie waarschuwt voor uitbuiting

MEERKERK - De tarieven voor commerciële campings zijn fors gestegen de afgelopen tijd. De Stichting Vrije Recreatie (SVR), met 2000 aangesloten kleinschalige campings en bijna een half miljoen donateurs (recreanten) en daarmee de grootste organisatie op dit gebied, laat weten dat de vraag naar een betaalbare kampeerplaats op het boerenerf weer enorm is.

'Dat is geen wonder ook' zegt de SVR 'want in deze dure tijden gaat men steeds meer op de kleintjes letten en, wanneer je niet goed oppast, kan zelfs een simpele kampeervakantie flink in de papieren lopen.' Men doelt daarbij op de exorbitant hoge tarieven die de meeste commerciële campings berekenen, waarbij zij niet schromen om bepaalde (al dan niet bestaande) gemeentelijke heffingen - toeristenbelasting, milieuheffing e.d.- ongehoord op te schroeven en toe te voegen aan hun toch al (veel te) hoge tarieven.

'Laat je niet uitkleden door die pretparken' zegt de SVR 'en kies voor een betaalbare vakantie bij de SVR-boer'. Niet voor niets wordt de nadruk gelegd op de aanduiding SVR, want er is ook wel degelijk verschil in de tarieven van de diverse boerencampings. 'Wanneer je bij een willekeurige boer je vakantie gaat vieren, vraag dan wel eerst naar de tarieven, want er zijn ook boeren, die in plaats van de koeien hun gasten willen uitmelken'.
De SVR daarentegen heeft haar richtlijnen, die neerkomen op een all-in tarief voor twee personen van EUR 10 tot EUR 12; bij aantoonbare extra voorzieningen (zwembad e.d.) enkele euro's meer.

Ondanks de tegenvallende weersomstandigheden komt de vakantiestroom nu echt op gang.