Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

MeloManics wint Essent Award

De nieuwe lichting Essent Award winnaars is bekend en bestaat uit Moke, Malkovich, MeloManics, Marike Jager en Baxtar. Dit is alweer de 12e lichting in de geschiedenis van de Essent Award winnaars. Iedere band krijgt een promotiebudget van ¤ 5.000,- en speelt in het weekend van 17, 18 en 19 augustus op Lowlands. MeloManics is dus half augustus te zien in Biddinghuizen. Maar... morgen staan ze eerst in het voorprogramma van INXS in Paradiso!

De Essent Awards worden 2x per jaar uitgereikt. Bij de winnaars van zomer 2007 zit ook de Amsterdamse band MeloManics. De jury omschreef de band als volgt: 'De Amsterdamse band MeloManics is compromisloos en trekt haar eigen plan. Dans- en rockmuziek is één bij dit trio. Met de aanstekelijke plaat The Grey Light die onlangs uitkwam heeft deze band alles in huis om een groot publiek te bereiken.'

The Grey Light is het debuutalbum van MeloManics. De cd ligt sinds half mei in de winkels. Pers is enthousiast over het debuut:

Metro: 'Overweldigende rock en dance.'
Festivalinfo.nl: 'Elk nummer is aanstekelijk en overtuigend neergezet.' Studio 80: 'Kortom een heerlijk album dat helemaal past bij hun energieke livepresentatie.' Alkmaars Nieuwsblad: 'Volwassen debuut van een trio dat het ook zomaar goed kan gaan doen in het buitenland.' OOR: 'En als het een beetje lijkt op LCD Soundsystem, moet daar dan over worden geklaagd? Integendeel, goddank is er eindelijk eens een Nederlandse band die in staat is zo te klinken, het is bepaald geen geringe prestatie.' NPI/FRET: 'Dijk van een plaat.'
Viva.nl: 'Wij zeggen: hier moet op gedanst worden!' MusicFrom.nl: 'Een zeer lekkere plaat.'
Live XS: 'Als een voormalig Local Hero van LiveXS met een stoer debuutalbum komt, zijn we daar trots op bij dit magazine.'

Niet alleen de pers is enthousiast over MeloManics. Ook INXS liet Paradiso weten MeloManics een te gekke band te vinden. Paradiso belde met MeloManics en het voorprogramma van INXS is een feit. Vrijdag, 29 juni speelt MeloManics in een uitverkochte grote zaal, als support voor INXS.

MeloManics is ook op de volgende plekken treffen:
06 juli Bibelot, Dordrecht + Aux Raus, Malle Pietje & de Bimbos 07 juli OJC Niks, Horst + About
11 aug Solar Weekend, Roermond
28 aug Cultuur Cafe Radboud Universiteit, Nijmegen 02 sep Mixtream, Heerhugowaard + Antwerp Gipsy Ska Orchestra MeloManics is jam-packed met electronica, rock en gruwelijk goeie songs. Ze is een band die de zaal op zijn kop weet te zetten. Ze maakt haar eigen mix van rock'n'roll en synthpop, en versmeedt dit tot het organische MeloManics-geluid. MeloManics bestaat uit Jeroen Joosten (toetsen), Guido Schuurman (gitaar) en Bel Olgers (drums).

www.melomanics.nl - www.myspace.com/melomanics - http://melomanicsmusic.hyves.nl


- EINDE PERSBERICHT -

Beeldmateriaal is te downloaden van www.het-monumentale.nl/downloads.php. Er zijn interviewmogelijkheden met MeloManics. Ook zijn er promo-exemplaren opvraagbaar van The Grey Light.

Bel of mail bij interesse.

HET MONUMENTALE

promotie & educatie voor de muzieksector

Evelyne Levêke

Jansveld 31, 3512 BE Utrecht

Postbus 553, 3500 AN Utrecht

M: 06 - 4500 8427 - F: 08 - 4224 8808

evelyne@het-monumentale.nl - www.het-monumentale.nl

Check ook Dizkuzz - forumdiscussies met en over de muziekbizz - www.dizkuzz.nl