Gemeente Heerhugowaard


Foto van startbijeenkomst Wmo april 2007

Wmo krijgt vervolg met meer themaâs

De gemeente werkt hard aan de invulling van de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Tijdens de startbijeenkomst Wmo in april zijn de themaâs besproken die voor Heerhugowaard verder worden uitgewerkt. Dit zijn jeugd, volwaardig burgerschap en sociale samenhang. Omdat bij een eerste uitwerking bleek dat er met betrekking tot de themaâs veel speelt, is het aantal themaâs uitgebreid. Toegevoegd zijn: actief burgerschap, vrijwilligers, mantelzorg en laaggeletterdheid. Binnenkort zijn de eerste bijeenkomsten. Daarnaast zal de gemeente al concrete acties gaan ondernemen.

Het zijn allemaal onderwerpen die de gemeente in samenspraak met betrokkenen (inwoners, instellingen, âmeedenkersâ) verder wil uitdiepen. Daarbij zal de aandacht vooral uitgaan naar de aanpak van de witte vlekken en knelpunten, zoals die ook tijdens de startbijeenkomst zijn benoemd.

De themaâs worden aan de hand van concrete onderwerpen en in stappen verder uitgewerkt. Dit zal gebeuren in kleine groepen van inwoners en andere betrokkenen, afhankelijk van het onderwerp. Ook worden bestaande overlegvormen en groepen, zoals het vrijwilligersplatform en de wijkpanels, uitgenodigd.

Wie zich al had ingeschreven voor één van de themaâs of op de startbijeenkomst aanwezig was, wordt automatisch uitgenodigd. Wie zich nog wil inschrijven kan contact opnemen met Sonja Waschkowitz, tel. 072-5755260 of e-mail: s.waschkowitz@heerhugowaard.nl

Meer informatie over de themaâs staat op deze website.