Gemeente Grave

Cursussen voor vrijwilligers, aanmelden voor 26 augustus!

Begin dit jaar werd een aantal cursus aangeboden aan vrijwilligers. De cursussen en trainingen voor de 2e helft van 2007 worden nu bekend gemaakt. Vrijwilligers die aangesloten zijn bij een vrijwilligersorganisatie kunnen zich opgeven voor één of meerder cursussen en/of trainingen.

Geld Vinden

Onlangs kregen vrijwilligers de mogelijkheid om zich op te geven voor de cursus "Geld Vinden". Wegens de vele inschrijvingen wordt deze cursus tegelijkertijd nog een keer aangeboden. De cursus is op donderdagavond 6, 13 en 20 september 2007, in gemeenschapshuis Katrien, van 19.30 tot 22.00 uur. Deze cursus is bedoeld voor penningmeesters of andere financiële vrijwilligers die bij de vereniging of organisatie betrokken zijn. Vrijwilligersorganisaties zijn (bijna) altijd op zoek naar geld. Afhankelijk van de vraag waarvoor je geld nodig hebt, kunnen verschillende middelen worden gezocht. Immers naast geld zijn ook menskracht, materialen, kennis nodig om plannen te realiseren. Voor deze cursus zijn nog 9 plaatsen beschikbaar. Als er vrijwilligers zijn die zich al opgegeven hebben voor deze cursus, dan hoeven ze zich niet nog een keer op te geven.

De nieuwe vrijwilliger

Regelmatig hoor je hoe moeilijk het is aan vrijwilligers te komen. Het is steeds minder vanzelfsprekend dat vrijwilligers langdurig functies bij organisaties vervullen. Er ontstaan nieuwe soorten vrijwilligerswerk en er is een andere vrijwilliger. Een `nieuwe vrijwilliger' die nog steeds bereid is om een steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Vorig jaar is deze cursus voor het eerst aangeboden en wordt nu wegens succes herhaald. De cursus start op donderdag 4 oktober 2007. De andere cursusavonden zijn op 11 en 18 oktober en op 1 en 8 november 2007. De cursus wordt gehouden in gemeenschapsaccommodatie 't Trefpunt in Velp op de genoemde avonden van 19.30 uur tot 22.00 uur.

Bestuursvaardigheden

Waar vind ik goede bestuursleden? Kan ik wel besturen? Wat wordt er van mij verwacht als bestuurslid? Dit zijn vragen die bij diverse vrijwilligersorganisaties kunnen leven. Er wordt van een bestuur heel wat geëist. Een bestuur moet kunnen vergaderen, onderhandelen, plannen maken, leiding geven, contacten onderhouden etc. Voor al deze zaken is het nodig dat een bestuur (in zijn geheel) over vaardigheden beschikt. In deze training komen een aantal facetten van het besturen aan de orde. De training start op maandagavond 26 november. Het vervolg is op 3 en 10 december 2007. De training wordt aangeboden in het `t Dorpshuus in Escharen van 19.30 tot 22.00 uur.

Aanmelden

Het minimale aantal deelnemers is 8 personen en het maximale aantal deelnemers is 16 personen per cursus. De aanmeldingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Per vereniging/organisatie kunnen zich maximaal twee deelnemers per cursus/training aanmelden. Aan de cursussen zijn geen kosten verbonden. Deelnemers aan de cursussen of trainingen worden verwacht op de aangegeven datum en tijd! Als deelnemers onverwachts niet kunnen deelnemen dan dienen zij zich tenminste 1 week van te voren afmelden. Dan kunnen de eventuele vrijwilligers op de wachtlijst deze plaatsen innemen.

Aanmelden kan via onderstaand formulier Er zijn ook aanmeldingsformulieren op papier beschikbaar bij de receptie van het stadhuis.

Informatie

Wilt u meer informatie over dit onderwerp dan kunt u contact opnemen met mevrouw M. Gerrits van het cluster Welzijn en Onderwijs, telefoon 0486-477245, e-mail m.gerrits@grave.nl.

Cursussen voor vrijwilligers. Aanmeldformulier - uploadbaar