Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Breda

BREDA, 28 juni 2007

Belgische automobilist raakt rijbewijs kwijt na serie overtredingen

BREDA: Een 39-jarige automobilist uit Lanaken (België) is woensdagmiddag aangehouden na een serie verkeersovertredingen. Agenten van het regionale VerkeersHandhavingsTeam zagen dat de man op de Emerparklaan rechts inhaalde en vervolgens door een rood verkeerslicht reed. Hij reed met een gecorrigeerde snelheid van 82 km/uur in de richting van de Noordelijke Rondweg, terwijl ter plaatse maximaal 50 km/uur is toegestaan. Op de Westerparklaan verhoogde hij zijn snelheid tot 118 km/uur (na correctie) waar ook maar 50 km/uur gereden mag worden. De Belg werd aangehouden en kon direct zijn rijbewijs inleveren. Dat wordt opgestuurd naar Justitie waar de officier beslist over teruggave. Tegen de automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt wegens twee snelheidsovertredingen, niet stoppen voor een rood verkeerslicht en rechts inhalen.

Bredanaar aangehouden na woninginbraak

BREDA: Een 44-jarige Bredanaar is woensdagmiddag rond 16.10 uur aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een inbraak in een woning aan de Spoorstraat. De politie reageerde op een melding van een getuige die een verdachte man in de tuin van de woning had zien lopen. Agenten troffen de man in de tuin aan en hielden hem aan. De ruit van de achterdeur was ingegooid. In de tuin lag een fiets en een tas met daarin een DVD-speler die uit de woning afkomstig was. De Bredanaar is in verzekering gesteld; hij staat geregistreerd als veelpleger. De man ontkent alle betrokkenheid bij de inbraak.

Drie aanhoudingen in zaak bedreiging met vuurwapen

BREDA: De politie heeft woensdagmiddag rond 16:20 uur in de Mastbosstraat een 40-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man werd gezocht in verband met een bedreiging met een vuurwapen maandagmiddag in de Slingerweg waarover de politie eerder berichtte. In die zaak werd maandagavond een 42-jarige Bredanaar aangehouden. Die verdachte zou betrokken zijn bij de bedreiging. De verdachte die woensdagmiddag werd aangehouden zou mogelijk de daadwerkelijke bedreiger zijn. De politie kwam de verdachte op het spoor nadat ze toevallig in Breda de man zagen zitten in een rijdend voertuig. Ze achtervolgden het voertuig tot aan de Mastbosstraat en hielden daar de verdachte aan. Het voertuig werd bestuurd door een 22-jarige Oosterhoutse. Zij werd ook aangehouden. De twee zijn overgebracht naar het bureau en daar gedurende het onderzoek van de politie in verzekering gesteld. De politie was ook op zoek naar het vuurwapen, waarmee de eerder genoemde bedreiging was gepleegd. De verdachte had geen wapen bij zich en verklaarde het aan een 39-jarige Bredanaar te hebben gegeven. De politie ging naar de woning van deze man in de wijk Brabantpark. Hij verklaarde geen wapen te hebben. Toch trof de politie even later het wapen aan. Hierop werd de Bredanaar aangehouden. Ook hij is gedurende het onderzoek in verzekering gesteld.

Beschonken automobilisten aangehouden

BAVEL: Een 19-jarige automobilist uit Breda is donderdagmorgen rond 00.30 uur op de Lange Bunder aangehouden wegens rijden onder invloed. De man blies bij een controle 170 ug/l. Omdat de Bredanaar een zogeheten beginnend bestuurder is (korter , ligt voor hem de grens op 88 ug/l. Bij reguliere automobilisten is dat 220 ug/l. De automobilist kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur. Na verhoor kon hij weer gaan.

ETTEN-LEUR: Op de snelweg A58 is donderdagmorgen rond 09.15 uur een 44-jarige automobiliste uit Bergen op Zoom aangehouden. De politie reageerde op een melding dat een vrouw met hoge snelheid over de snelweg reed, maar een erg versufte indruk maakte. Agenten pikten haar op bij de afslag Etten-Leur en pas na herhaalde signalen met zwaailicht en geluid, kreeg de vrouw door dat ze moest stoppen. Op de vluchtstrook kon de Bergense aan de kant gezet worden. De vrouw vertelde dat ze medicijnen had gebruikt en ze rook ook naar alcohol. Ze weigerde echter elke medewerking aan het vaststellen van het ademalcoholgehalte. Ook wilde ze niet dat er bloed bij haar zou worden afgenomen. Na verhoor is ze heengezonden met een rijverbod van 24 uur, maar zij zal zich in een later stadium moeten verantwoorden voor haar weigering die doorgaans door Justitie hoog wordt opgenomen.

Flinke buit bij Inbraak supermarkt St. Willebrord

ST. WILLEBRORD: Bij een inbraak donderdagmorgen in een supermarkt aan de Dorpsstraat hebben de dieven een flinke buit gemaakt. Nadat ze een raam hadden geforceerd gingen ze ervandoor met de inhoud van een vitrinekast vol elektronica. Het betreft diverse computerschermen, televisies, printers, etc. De politie kreeg rond 04.00 uur een melding. Toen agenten ter plaatse waren, bleken de dieven al gevlogen. Een onderzoek is opgestart.

Drie mannen aangehouden na gebruik pinpasje

BREDA: De politie heeft woensdagmiddag rond 16:30 uur bij De Barones een 17-jarige Bredanaar aangehouden. De jongen probeerde even daarvoor een paar computerspellen af te rekenen in een winkel. Hij deed dit met een pinpas die kennelijk niet van hem was. Een medewerker van de winkel vertrouwde het niet en sprak de jongen hierop aan. Die zette het op een lopen, maar kon worden tegen gehouden. Hij werd overgedragen aan de politie en op het bureau in verzekering gesteld. In zijn verhoor verklaarde de jongen de pinpas te hebben gevonden, inclusief een briefje met de pincode. Hij pinde meteen zoveel mogelijk geld en ging winkelen. Hij kocht onder andere een spelcomputer en een game-accessoires.

Even later, rond 18:00 uur, hield de politie in de St. Jansstraat twee Bredase mannen (35, 46 jaar) aan op verdenking van diefstal uit een auto. Getuigen zagen hoe de twee om een auto liepen, meerdere keren naar binnen keken en probeerden het portier te openen. Ze zagen ook dat de mannen de achterklep open hadden gekregen en daaruit een tas meenamen. Agenten kregen een goed signalement door van de twee en konden ze even later aanhouden. De twee zijn overgebracht naar het bureau en gedurende het onderzoek van de politie in verzekering gesteld. Uit dat onderzoek kwam naar voren dat de spullen die uit de auto waren meegenomen, vermoedelijk dezelfde spullen waren die de 17-jarige jongen had gekocht. De mannen, familie van de jongen, verklaarden dat hen door weer een ander familielid was gevraagd om de spullen op te halen uit de auto. De politie onderzoekt de zaak.