Gemeente Epe


Informatiemarkt huishoudelijke verzorging (Wmo)

De gemeente Epe is eind vorig jaar gestart met de aanbesteding voor de huishoudelijke verzorging (HV). Vanwege de financiële aspecten rond de uitvoering van de huishoudelijke verzorging zijn gemeenten verplicht om een aanbesteding te volgen. Gemeenten kunnen door zo'n aanbesteding niet zomaar met een willekeurige aanbieder een contract afsluiten. Het traject van aanbesteden deed de gemeente Epe samen met de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Heerde, Lochem, Olst-Wijhe, Voorst en Zutphen. Na een heel traject van selectie en offreren is begin deze maand definitief duidelijk geworden welke aanbieders in onze gemeente de HV binnen de Wmo mogen gaan uitvoeren.

De aanbieders
De gemeente Epe heeft ervoor gekozen om met 3 aanbieders in zee te gaan, die de huishoudelijke hulp in de gemeente zullen verzorgen. Met de volgende drie aanbieders is donderdag 14 juni jl. een contract afgesloten:

Thuiszorg Service Nederland
Schuttenstraat 7
Almelo
Tel. (0546) 48 64 40
www.thuiszorgservice.nl Carinova Arkelstein 2
Tel. 0900 86 62
Raalte
www.carinova.nl Stichting Sensire
Silvoldseweg 27
Terborg
Tel. 0900 88 56
www.sensire.nl

Infomarkten
Deze aanbieders zijn nieuw in de gemeente Epe, waardoor mensen die nu huishoudelijke verzorging ontvangen, een nieuwe aanbieder moeten kiezen. Het is voor mensen die nu huishoudelijke verzorging ontvangen van belang dat zij een goed beeld krijgen van de nieuwe aanbieders. Daarom nodigen wij hen van harte uit om op een van de woensdagen de infomarkt in het gemeentehuis te bezoeken. Tijdens de infomarkt kunnen zij kennis maken met alle aanbieders en als zij hun keuze hebben gemaakt, kan men zich bij de stand van de gemeente meteen inschrijven voor één van de nieuwe aanbieders. De infomarkten in het gemeentehuis in Epe zijn op
Woensdag
4, 11 en 18 juli
van 16.00 tot 19.45 uur

Meer informatie
Op de website www.epe.nl heeft de Wmo een eigen plek. Op de openingspagina kunt u via "Snel naar.../Wmo" direct alle informatie vinden over de Wmo in de gemeente Epe. U vindt hier onder meer rapporten en de nieuwsbrieven. Het ministerie van VWS (Volksgezondheid Welzijn en Sport) heeft een speciale website www.infowmo.nl waar u heel veel algemene informatie over de Wmo kunt vinden.

Vragen of suggesties?
Met vragen en suggesties kunt u terecht bij de Publiekswinkel in het gemeentehuis in Epe. De openingstijden zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur en op woensdag van 8.00 tot 19.45 uur, tel. (0578) 67 87 87. Daarnaast kunt u tijdens de informatiemarkten terecht bij de stand van de gemeente.