Gemeente Boekel


Inspraak concept verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning

Sinds 1 januari 2007 is de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) van kracht. De welzijnswet en de voorzieningen uit de Wet voorzieningen gehandicapten (Wvg) zijn overgegaan naar de Wmo. Daarnaast is de functie huishoudelijke verzorging (HV) uit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) overgeheveld naar de Wmo.

De Wmo verplicht gemeenten om door middel van een verordening binnen het landelijke wettelijke kader zelf regels te stellen voor de verstrekking van individuele Wmo-voorzieningen.

Door de gemeente Boekel is een concept verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning opgesteld. De verordening is gebaseerd op de modelverordening van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). Het Rijk heeft eerder vastgesteld dat dit model in overeenstemming is met de uitgangspunten en bedoelingen van de Wmo. De verordening regelt alleen de elementaire zaken zoals definitiebepalingen, algemeen (bij alle voorzieningentypen) geldende beperkingen, bepalingen omtrent de verstrekkingsvorm van voorzieningen, vier hoofdstukken met bepalingen over de vier hoofdtypen voorzieningen en enkele procedurele en restbepalingen.

Op 27 juni 2007 heeft de gemeenteraad van de gemeente Boekel ingestemd met de concept verordening. De verordening wordt na de inspraakprocedure, op 25 september 2007 ter vaststelling aan de gemeenteraad aangeboden. De concept verordening ligt vanaf 28 juni 2007 tot en met 26 juli 2007 voor inspraak ter inzage bij de gemeente Boekel. U kunt uw schriftelijke inspraakreactie voor 27 juli 2007 sturen aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 99, 5427 ZH Boekel.

De tijdig ontvangen schriftelijke en mondelinge inspraakreacties zullen worden verwerkt in een eindverslag. In dit verslag zal een reactie worden gegeven op de ingebrachte inspraakreacties en zal gemotiveerd worden aangegeven welke punten al dan niet tot aanpassing van de concept verordening zullen leiden.

U kunt de concept verordening, met ter toelichting toegevoegde financieel besluit en beleidsregels, hieronder downloaden.


* Verordening WMO versie 28-06-2007.pdf

* Verordening WMO Financieel besluit versie 28-06-2007.pdf
* Verordening WMO Beleidsregels versie 28-06-2007.pdf