1e Digitale KWF-jaarverslag: Recordopbrengst van 78,2 mln euro


28.06.2007 / 14:25 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Kwf kankerbestrijding

Kwf kankerbestrijding

http://www.kankerbestrijding.nl


1e Digitale KWF-jaarverslag: Recordopbrengst van 78,2 mln euro

Amsterdam, 29 juni 2007. Vandaag lanceert KWF Kankerbestrijding haar eerste digitale jaarverslag. Afgelopen jaar mocht KWF Kankerbestrijding een recordbedrag van 78,2 miljoen euro ontvangen. Een recordbedrag waarmee wetenschappers ruimere mogelijkheden krijgen voor onderzoek, om kanker te voorkomen en te genezen. En waarmee wordt geïnvesteerd in preventie en patientenondersteuning.

De samenleving verandert en KWF Kankerbestrijding verandert mee. Daarom is er dit jaar gekozen voor een digitaal jaarverslag. Dit heeft voordelen. Hierdoor kan informatie op maat worden aangeboden. Voorts is het jaarverslag voor iedereen, op ieder moment opvraagbaar. Hiermee onderstreept KWF Kankerbestrijding haar inzet tot transparante verantwoording. Met het digitaliseren zijn tevens druk- en verzendkosten bespaard.

Recordopbrengst
Dankzij donateurs en loterijdeelnemers, vrijwilligers en medewerkers bracht KWF Kankerbestrijding afgelopen jaar 78,2 miljoen euro bij elkaar (in 2006: 77 miljoen euro). De collecteweek 2006 was met een opbrengst van 8.8 miljoen euro nog nooit zo succesvol. Dit stelt KWF Kankerbestrijding in staat haar missie te realiseren: een toekomst met minder kanker, een grotere kans op genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten.

Activiteiten 2006
Stoppen met roken stond ook in 2006 bovenaan in de voorlichtingsagenda. Doel is om in 2010 het aantal rokers terug te brengen van 28% naar 20%. Dit door een set van maatregelen zoals een vergoeding voor stoppen met roken, accijnsverhoging en een rookvrije horeca. Door flink te lobbyen is in 2006 in ieder geval al bereikt dat roken voor het eerst is opgenomen in het regeerakkoord. Met als gevolg dat het kabinet binnenkort beslist over een mogelijk rookvrije horeca.

In 2006 verscheen het beleidsrapport, Allochtonen en Kanker, een groot onderzoek naar de sociaal-culturele en epidemiologische aspecten van kanker bij allochtonen in Nederland. Het onderzoek leidde tot aanbevelingen voor een betere communicatie tussen zorgverleners en allochtone patiënten en een beter begrip van hun cultuur en leefwereld.

Nieuwe wetenschappelijke inzichten in het ontstaan en de bestrijding en behandeling van kanker, en nieuwe vormen van onderzoek heeft KWF Kankerbestrijding aangezet tot een aangepaste strategie. Deze is beschreven in de beleidsvisie 2007-2011, Stuwende kracht, van KWF Kankerbestrijding. Om de gestelde doelen te bereiken is er netto 90 miljoen euro per jaar nodig.