VVD


28-6-2007

Tweede Kamer praat opnieuw over vermindering vergunningstelsel

VVD-kamerlid Aptroot heeft op dinsdag 26 juni een motie ingediend waarmee de Tweede Kamer opnieuw de regering moet worden gehouden aan de motie Van Aartsen waarin de regering werd verzocht het aantal vergunningen met 50% te verminderen.

De motie is destijds met een zeer grote meerderheid door de Tweede Kamer aangenomen.
Aptroot: "Inmiddels blijkt dat de voorstellen voor vereenvoudiging slechts een vermindering van 248 van het aantal vergunningstelsels betekent. Dat is dus slechts 22%, waardoor toch nog 870 van de 1118 vergunningen blijft gehandhaafd. Dit is nog steeds ongelofelijk veel en in de 870 vergunningen zitten er nog steeds een heleboel die kunnen worden afgeschaft of vereenvoudigd."

VVD-Kamerlid Charlie Aptroot is van mening dat verdere vermindering ook de controle en handhaving van regelgeving stevig zal vereenvoudigen en daarmee een forse besparing van het aantal ambtenaren mogelijk zal maken. In zijn motie heeft Aptroot de regering verzocht nog voor 1 december 2007 voorstellen te doen waardoor het aantal vergunningstelsel alsnog met ten minste 50% zal afnemen tot maximaal 550. Helaas kon de motie van Aptroot tot verbazing van de VVD niet rekenen op een meerderheid in de Tweede Kamer. De regeringspartijen CDA, PvdA en Christen Unie en de SP lieten het afweten.