Gemeente Hengelo

Trefpunt Hengelo over jeugdzaken geslaagd

Trefpunt Hengelo op dinsdag 26 juni verkeerde in een jeugdige stemming. Zon 110 inwoners en bestuurders lieten zich informeren en praatten mee over de ontwikkelingen binnen het jeugdbeleid en over gratis openbaar vervoer. Voorafgaand gaven vier tieners een demonstratie van het populaire jump style. De hele avond kon er in de stadhuishal worden gevoetbald in de opgestelde pannakooi.

Tijdens deze vijfde aflevering van Trefpunt Hengelo was het hoofdthema jeugd. Er was een presentatie over de nota Jeugdbeleid, gevolgd door een discussie over een toekomstig Centrum voor Jeugd en Gezin. In een andere zaal discussieerde een groep over de nota Spelen. Vooral de voorgestelde 3%-norm voor speelruimte was onderwerp van gesprek.

De gemeente Hengelo wil graag experimenteren met gratis openbaar vervoer. Aan het publiek werd een aantal opties voorgelegd. De Brede School Aanpak werd toegelicht in de burgerzaal.

Na de pauze stonden de volgende onderwerpen in de picture: De Brede School in de wijk Berflo Es, professionalisering peuterspeelzaalwerk (presentatie Scala) en alcohol en jeugd. Bij die laatste sessie gaf Tactus de inleiding.

Leo Boeding (afdelingshoofd Onderwijs en Jeugd) geeft een toelichting op de
nota Jeugdbeleid en gaat in gesprek met de mensen rond de tafel.