BedrijfsautoRAI

Opel Vivaro 500.000ste bedrijfswagen uit Luton

(6/28/2007)
In de productiefaciliteit van General Motors in het Britse Luton rolde onlangs de 500.000ste bedrijfswagen van de band. Tegelijkertijd met deze mijlpaal kondigt Opel de komst aan van een Vivaro 2.0 CDTi/114 pk met geautomatiseerde Tecshift-zesversnellingsbak en een Vivaro 2.5 CDTi/114 pk met roetfilter.
In de fabriek waar de Opel Vivaro van de band rolt, zag onlangs een felrode Vivaro als 500.000ste voertuig het levenslicht. Sinds 2001 wordt deze populaire Opel bedrijfswagen in Luton geproduceerd, in de fabriek van General Motors Manufacturing (GMM). General Motors neemt in Luton ook de productie van de bedrijfswagens van Renault en Nissan voor zijn rekening.

Dankzij de grote vraag naar bedrijfswagens, is de GMM-fabriek in Luton uitgegroeid tot de grootste producent van lichte bedrijfsautoâs in Groot-Brittannië. In 2006 kwam de totale productie uit op 89.065 autoâs. De fabriek in Luton biedt werk aan 1.700 mensen en levert daarmee een grote bijdrage aan de lokale en de nationale economie.

Donna Sanford, Plant Director bij GMM in Luton: âHet succes van de al met vele prijzen onderscheiden Vivaro is mede te danken aan het harde werken en de inzet van ons personeel. Deze mijlpaal toont aan hoe goed deze bedrijfswagen het doet op de Europese markt.â

De productie stijgt in 2007 waarschijnlijk naar een nieuw record. De toegenomen populariteit van de Vivaro is het gevolg van enkele modelwijzingen en de uitbreiding van het motorenpalet in 2006. De Vivaro is een van de succesvolste bestelwagens in Europa.

Veel ondernemers kopen een Opel Vivaro vanwege de uitgebreide keuzemogelijkheden. De Vivaro is er met gesloten carrosserie, in lage en hoge uitvoering, met open laadbak, met dubbele cabine, met korte en lange wielbasis, met verschillende laadvermogens en als personenauto. Ook op motorisch gebied biedt Opel veel keus. Er zijn drie krachtige common-rail turbodiesels verkrijgbaar voor de Vivaro: twee 2,0-liter motoren en een 2,5-liter motor. Opel levert bovendien een 2,0-liter benzinemotor.

Standaard is de voorwielaangedreven Vivaro voorzien van een handgeschakelde zesversnellingsbak. De 2.5 CDTi kan al langere tijd worden uitgerust met de geautomatiseerde Tecshift-zestrapstransmissie. Deze versnellingsbak, waarmee het brandstofverbruik met 10 procent kan dalen, is tegenwoordig ook leverbaar voor de Vivaro 2.0 CDTi met 114 pk. Vanaf september dit jaar kan de 2.5 CDTi bovendien voorzien worden van een roetfilter die de uitstoot van schadelijke deeltjes beperkt.

De populariteit van de Opel Vivaro blijkt niet alleen uit de verkoopaantallen. Ook qua onderscheidingen pikt de Vivaro zân graantje mee. Recente eretitels zijn âBest Medium Vanâ bij de Van Fleet World Awards, âVan of the Year 2006â volgens het Professional Van and Light Truck Magazine en âBest Medium-sized Panel Vanâ volgens het tijdschrift What Van?.