Gemeente Breda

Publiekprijs wedstrijd Afval? Das kunst man! ook naar Elmar Stolk

foto kunst.JPG

Elmar Stolk heeft met zijn kunstwerk `Tentakels' ook de publieksprijs gewonnen van de wedstrijd "Afval? Da's kunst man!". Hieraan hebben bekende Bredanaars via de website www.kunstuitval.nl hun steun gegeven. Hij was ook al winnaar van de hoofdprijs in de categorie boven 20 jaar. Wethouder Willems van milieu, verkeer en cultuur: `Het winnende kunstwerk toont voor iedereen aan, dat je met afval meer kunt dan het alleen weggooien. De gemeente koopt een kunstwerk van deze kunstenaar om op te hangen of te plaatsen in één van de gemeentelijke gebouwen.'

Publieksprijs

De bezoekers van de open dag van Afvalservice konden hun stem uitbrengen op hun favoriete kunstwerk. Totaal hebben 181 personen hun stem uitgebracht. Hiervan waren de meeste stemmen (totaal 51) voor het kunstwerk van Elmar Stolk.

Prijzen

Een deskundige jury, onder voorzitterschap van Paul van Gulick, selecteerde eerder 5 winnende kunstwerken in verschillende leeftijdscategorieën uit totaal 50 inzendingen. Op zaterdag 16 juni heeft wethouder Willems deze prijswinnaars bekend gemaakt tijdens de open dag van Afvalservice.

Expositie

Alle ingezonden kunstwerken voor de wedstrijd Kunst uit afval stonden tijdens de open dag tentoongesteld in de loods op het terrein van Afvalservice. Momenteel zijn alle kunstwerken, waaronder het winnende object, te zien in de hal van het Stadskantoor aan de Claudius Prinsenlaan. Een film en foto's van de prijsuitreiking staan vanaf volgende week op www.kunstuitafval.nl.

Breda, 28 juni 2007