Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 28 juni

* STOFFELIJK OVERSCHOT IN WATER GEVONDEN
OUDDORP - De politie onderzoekt de toedracht van het overlijden van een 71-jarige Duitse watersporter. Woensdagmiddag was een 32-jarige man uit Australië samen met zijn 71-jarige oom aan het zeilen met een catamaran op de Grevelingen. Toen rond drie uur 's middags de boot omsloeg, verdween de oom onder water. Omstanders zagen dat de catamaran in problemen was en hebben hulpverleners gewaarschuwd die direct een grootschalig onderzoek instelden. Rond kwart voor vier heeft een vaartuig van de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij het stoffelijk overschot van de man uit het water gehaald in de omgeving van de Punt in Ouddorp. Het slachtoffer komt uit Muldorf in Duitsland. De Zeehavenpolitie onderzoekt de toedracht.


* MAN AANGEHOUDEN NA GEWAPENDE OVERVAL
ROTTERDAM-BLIJDORP- Politiemensen hielden woensdagavond een man aan, kort nadat hij een gewapende overval had gepleegd bij een supermarkt aan de Schepenstraat. Rond acht uur bedreigde de overvaller een caissière met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en eiste geld. De verdachte is er vervolgens met een onbekend geldbedrag vandoor gegaan. Een oplettende getuige belde direct de politie en zette de achtervolging in. Mede door zijn optreden kon de politie de overvaller, een 25-jarige man uit Almere korte tijd later op de Statenweg aanhouden. Hij is overgebracht naar een politiebureau, waar hij is ingesloten. Bij het fouilleren van de verdachte werd het wapen, een gaspistool, aangetroffen. Dit is in beslag genomen.


* AUTO KWIJT NA RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS
ROTTERDAM-WEST - De politie heeft een auto in beslag genomen nadat de eigenaar ervan erin reed zonder geldig rijbewijs. Woensdagavond rond negen uur controleerden surveillerende agenten op de Westzeedijk een autobestuurder waarvan zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. Aangezien dit niet de eerste keer was dat de 45-jarige man uit Vlaardingen zonder rijbewijs in de auto reed, is het voertuig door politiepersoneel in beslag genomen. Tevens kreeg hij diverse bekeuringen.