Persberichten Eemland zuid, 12.15 uur

Utrecht, 28-06-2007

Verkeerscontrole

AMERSFOORT- Op woensdag werd een verkeerscontrole gehouden op de Gasthuislaan. In totaal werden 30 bekeuringen uitgeschreven in twee uur. Bekeuringen die werden uitgeschreven waren voor o.a. rijden met te hoge snelheid en rijden zonder autogordel.

Aanrijding ernstig lestel

AMERSFOORT- Op woensdagavond raakte een bromfietsbestuurder ernstig gewond bij een aanrijding.

Omstreeks 20.30 uur reed een 21-jarige bromfietser uit Amersfoort op zijn bromfiets over de Schothorsterlaan. Uit tegenovergestelde richting kwam een 19-jarige bromfietser uit Hoogland aanrijden. Beiden schampten elkaar, raakte in onbalans en kwamen ten val. De 21-jarige man raakte hierbij ernstig gewond en werd vervoerd naar het ziekenhuis en daar opgenomen. De 19-jarige man uit Hoogland liep vermoedelijk een hersenschudding op en werd vervoerd naar het ziekenhuis. Bij de 19-jarige man zat een 19-jarige man uit Amersfoort achterop. Hij liep vermoedelijk een gebroken voet op en werd ook vervoerd naar het ziekenhuis. Deze mannen konden na behandeling het ziekenhuis weer verlaten. De 19-jarige man uit Hoogland werd aangehouden omdat hij vermoedelijk niet op een bromfiets reed maar een motorscooter.

Inbraak in auto

AMERSFOORT- Op woensdagmiddag werden twee autokraker aangehouden en raakten twee agenten gewond.

Omstreeks 15.30 uur zag een agente in privetijd dat twee jongens een ruit kapot hadden geslagen van een auto die stond geparkeerd op de Graaf Adolflaan. De agente waarschuwde haar collegas en ging achter de vluchttende verdachten aan. De agente kreeg een 16-jarige jongen te pakken, maar deze verzette zich hevig en sloeg de agente. Zij raakte hierdoor gewond aan haar hoofd en moest zich onder dokterbehandeling stellen. Inmiddels waren politieagenten aangekomen en de 16-jarige jongen uit Maarsbergen werd geboeid. De andere 16-jarige jongen uit Amersfoort kon na een korte achtervolging worden aangehouden. Hij verzette zich hevig en verwonde ook een agent aan zijn gezicht Het gestolen navigatiesysteem werd in de omgeving aangetroffen. De jongens zijn ingesloten voor verhoor.