Politie Gelderland-Midden

Brand studentenflat Wageningen vermoedelijk blikseminslag
Publicatiedatum: 28-6-2007 12:12:26

WAGENINGEN - Uit sporenonderzoek door de technische recherche van de politieregio Gelderland-Midden en bevindingen van de brandweer zou blijken dat de brand op het dak van de studentenflat aan de Hoevestein zeer waarschijnlijk een gevolg is van blikseminslag. Door deze inslag is een koperen leiding van de beveiligingsinstallatie op verschillende plaatsen doorgebrand, wat tot vlambogen geleid zou hebben.

Een aantal gasflessen die - vanwege werkzaamheden - op het dak stonden, zijn door de hitte van het door deze inslag ontstane vuur geëxplodeerd. Eén van de flessen is daarbij door een betonnen rand op het dak geschoten. Ondermeer het puin dat daardoor naar beneden is gevallen heeft voor zover nu bekend een 13-tal auto's beschadigd. Daarbij is voornamelijk sprake van lak- en blikschade. Overigens heeft een deel van een ontplofte gasfles zich in het dak van een auto van toeschouwers van de brand geboord. Een ander deel werd later terug gevonden op het dak van scholengemeenschap De Pantarijn aan de Hollandseweg.

Getuigen
De politie heeft met verschillende getuigen en de betrokken dakdekkers gesproken. Daaruit is niet gebleken dat er sprake zou zijn van enig strafbaar feit of nalatigheid, waardoor de brand zou kunnen zijn ontstaan. Overigens zijn de dakdekkers met de schrik vrij gekomen, omdat zij bij het naderen van de onweersbui het dak hebben verlaten. Een door de arbeidsinspectie ingesteld onderzoek heeft ook geen overtredingen aan het licht gebracht. Al met al sluit de politie haar onderzoek naar de oorzaak van de brand - behoudens nieuwe ontwikkelingen - hiermee binnenkort af.

Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden
district West-Veluwe Vallei
Harry Munniksma
0318 688 221

---

Twee man aangehouden na bedreiging

Publicatiedatum: 28-6-2007 12:10:13

Ede - Een 31-jarige man uit Veenendaal en een 32-jarige Nijmegenaar zijn woensdagavond door de Edese politie aangehouden wegens bedreiging en stalking. De twee zouden bij een 29-jarige bewoonster van de wijk Veldhuizen aan de deur zijn geweest en daar bedreigingen hebben geuit. Volgens het slachtoffer zou ze al vaker door de 32-jarige stelselmatig zijn lastig gevallen. Die avond zou de Nijmegenaar samen met de Veenendaler aan de deur zijn gekomen waarbij gedreigd zou zijn de Edese wat aan te doen. Volgens de vrouw was daarbij ook een wapen getoond. Gewaarschuwde agenten troffen even later elders in de wijk een auto rijden waar de twee door de Edese in waren gezien. Aangezien er volgens het slachtoffer sprake zou zijn van een (vuur)wapen werd door de agenten uit voorzorg het dienstpistool ter hand genomen en de beide inzittenden uit de auto gehaald. De twee zijn voor ander onderzoek ingesloten. Een wapen is vooralsnog niet aangetroffen. (07-101143)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Nijkerker opgepakt na mishandeling meisje

Publicatiedatum: 28-6-2007 12:09:42

Nijkerk - De politie van Nijkerk heeft woensdagavond een 23-jarige inwoner opgepakt wegens mishandeling. De man wordt ervan verdacht op de Singel in Nijkerk een zeventienjarig meisje uit de stad te hebben geslagen. De twee zouden rond tien uur ruzie hebben gekregen op straat waarbij de Nijkerker het meisje zou hebben uitgescholden. Uiteindelijk kwam het tot een handgemeen waarbij de Nijkerker het slachtoffer hardhandig tegen een muur zou hebben geduwd. Vervolgens zou hij haar hebben geslagen. Het meisje had aan het handgemeen geen zichtbaar letsel overgehouden maar waarschuwde wel de politie. Die hield de Nijkerker even later thuis aan. De twee bleken elkaar te kennen. De aanleiding tot de ruzie moet gezocht worden in de relationele sfeer, aldus de politie.
(07-101146)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Wielrenners gewond na val

Publicatiedatum: 28-6-2007 12:08:52

Oosterbeek - Twee wielrenners zijn woensdagavond op de Van Limburg Stirumweg in Oosterbeek gewond geraakt na een val. Eén van hen, een 43-jarige man uit Bennekom, had vermoedelijk een gebroken schouderblad en moest naar het ziekenhuis. De ander, een 43-jarige Wageninger, had slechts een schaafwond opgelopen en hoefde niet naar het ziekenhuis. De twee reden omstreeks half acht samen toen de Wageninger over een tak reed en de macht over het stuur verloor. De Bennekommer, die achter hem reed, kwam daardoor ten val en viel over de Wageninger heen. Volgens de politie was er geen drank in het spel. (07-101070)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Edenaar gewond na val van hoogte

Publicatiedatum: 28-6-2007 12:07:20

Ede - Een 31-jarige man uit Ede is woensdagmiddag op de Argonstraat in zijn woonplaats gewond geraakt na een val van circa drie meter hoogte. De man was rond kwart voor één op een ladder aan het werk. Door nog onbekende oorzaak gleed de ladder onderuit en kwam het slachtoffer op zijn rug terecht. De man had vermoedelijk rugletsel opgelopen en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de Arbeidsinspectie op de hoogte gesteld van het ongeval. (07-100751)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vechtpartij bij gemeentehuis, Oosterbeker aangehouden
Publicatiedatum: 28-6-2007 12:06:52

Oosterbeek - De politie in Oosterbeek heeft woensdagochtend nabij het gemeentehuis aan de Generaal Urquhartlaan een 51-jarige Oosterbeker aangehouden. De man zou bij een conflict met 53-jarige Elstenaar op de vuist zijn gegaan. De twee zouden onenigheid hebben over de verkoop van goederen vanuit een marktkraam. De twee zouden het conflict met enkele ambtenaren van de gemeente hebben willen uitpraten. Zo ver kwam het echter niet: voor het gemeentehuis liep een woordenwisseling uit op een handgemeen waarbij de Oosterbeker het slachtoffer enkele malen hardhandig tegen een muur zou hebben geduwd. Ook zou hij hem hebben geslagen. Op basis van getuigenverklaringen werd de Oosterbeker aangehouden wegens mishandeling. De man is na verhoor vrijgelaten. Het slachtoffer, dat als gevolg van de schermutseling een lichte verwonding had opgelopen, deed aangifte. Justitie beslist wat er verder met de Oosterbeker gebeurt.
(07-100620)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---