Gemeente Venray


Jaarboek "Venray in cijfers 2007" gereed

`Statistisch jaarboek bevat weer schat aan cijfermatige informatie'

Vanaf deze week kunt u weer het nieuwe statistisch jaarboek downloaden op onze site www.venray.nl. In deze nieuwe editie zijn weer enkele tabellen gewijzigd of toegevoegd, maar in grote lijnen is de indeling van het jaarboek hetzelfde als voorgaande jaren.

Het statistisch jaarboek "Venray in cijfers 2007" (situatie 1-1-2007) geeft cijfermatig een beeld van de ontwikkelingen in de Venrayse samenleving, waar mogelijk op wijk- en dorpsniveau. Cijfers hebben betrekking op:

* de Venrayse bevolking-> o.a. leeftijden, geboorte & sterfte, vestiging & vertrek, etniciteiten.

* het aantal woningen -> gemiddelde WOZ-waarde/inhoud/oppervlakte verhouding koop/huur, bouwwijze en bouwjaar en de leegstand per
1-1-2007.

* werk en inkomen -> bedrijven & werkgelegenheid 2001-2006, pendelgegevens van en naar Venray, agrarische cijfers 2002 -2005, verkoop industriegrond. Nieuw zijn de cijfers m.b.t. het besteedbaar inkomen van personen en huishoudens, met specificatie naar wijk of dorp.

* onderwijs -> leerlingaantallen basisscholen, speciaal basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Bij de leerlingaantallen basisonderwijs is voor 2006 een uitsplitsing gemaakt naar etniciteit.

* bodemgebruik 2000 - 2003.

* verkiezingen, cultuur & recreatie, milieu en verkeer & vervoer.

Uitgangspunt blijft een jaarboek dat aansluit op de informatiebehoefte van de gebruikers. Mocht u niet over internet beschikken dan kunt u het jaarboek bij Publieksdiensten bestellen of afhalen (kosten EUR 10,-).

Download het jaarboek Venray in cijfers 2007